Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

Відбулося засідання Ради розвитку Запорізького району

Сьогодні, 28 грудня, в залі засідань райдержадміністрації перед початком засідання Ради розвитку Запорізького району голова райдержадміністрації Анатолій Васюк та голова районної ради Анатолій Шевчишин вручили ключі від санітарного автомобіля «Рено Логан» та п’ять паспортів на комп’ютерну техніку, яку передадуть та доукомплектують лікарські дільниці на території району, а саме: Кушугумській амбулаторії та амбулаторії №1 сімейної медицини. Після вручення подарунків розпочалося засідання Ради розвитку Запорізького району. Участь у засіданні взяли члени Ради розвитку, депутати обласної та районної рад, голови виконкомів сільських/селищних рад району, управлінь, установ та організацій. Основною метою проведення засідання було представлення та обговорення проекту Плану перспективного розвитку Запорізького району на 2019-2021 роки, який презентував присутнім голова райдержадміністрації Анатолій Васюк. На засіданні Ради розглянуті конкретні ідеї, проекти та бачення розвитку території району на найближчі три роки. Голова Анатолій Васюк зазначив, що здобутки децентралізації дали змогу досягти успіхів у розвитку району та визначитися з основними напрямками перспективного плану розвитку Запорізького району на 2019 – 2021 роки.
Незважаючи на те, що Запорізький район знаходиться у безпосередній близькості до річки Дніпро існують проблемні питання з водопостачанням населених пунктів, перспективним планом передбачається продовження роботи із забезпеченням мешканців питною водою, а саме: будівництво водогону від с.Бабурка до с. Біленьке, реконструкція північного-групового водогону від м.Запоріжжя до с. Лукашево для водопостачання мешканців району (перша черга вже виділені 700 тис. грн. на розробку проектної документації) та друга черга з подачі води до Міколай-Пільської сільської ради.
Пріоритетним напрямком розвитку дорожньої інфраструктури району є проведення ремонтних робіт автодороги у напрямку Запоріжжя-Біленьке та Оріхівський напрямок Степне-Новоолександрівка.
В галузі освіти планується:
- поетапне створення додаткових місць у закладах освіти для дітей дошкільного віку, зокрема створення 7 додаткових груп на 150 вихованців у Малокатеринівському, Балабинському Кушугумському дошкільних закладах.
- реалізація концепції розвитку інклюзивної освіти в навчальних закладах району, оснащення навчальними комп’ютерними комплексами з мультимедійними засобами навчання.
Реформування медичної галузі, спрямоване на покращення медичного обслуговування мешканців району:
- будівництво амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Широківської громади в рамках реалізації Програми Президента України «Сільська медицина»;
- реконструкція приміщень Центральної районної лікарні та лікувально-профілактичних закладів району, їх комп’ютеризація;
- продовження ремонту та відкриття відділення анестезіології і інтенсивної терапії Центральної районної лікарні;
- капітальний ремонт Лежинської амбулаторії.
Продовжити роботу із забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Зміцнення матеріальної бази для розвитку фізичної культури та спорту району, а саме: будівництво нових спортивних майданчиків та реконструкція наявних, будівництво спортивного стадіону на території Біленьківської сільської ради в с. Мар’ївка, закупівля спортивного обладнання та інвентарю.
В галузі культури планується:
- проведення ремонтних робіт та придбання необхідного обладнання для сучасного та якісного обслуговування мешканців району;
- створення районного музею;
- відновлення функціонування Наталівського клубу та облаштування належного приміщення для проведення культурно-масових заходів Кушугумського клубу.
Слід зазначити, що всі заходи започатковані у минулі роки та заплановані для реалізації у наступні роки на території Запорізького району успішно впроваджуються об’єднаними територіальними громадами. Запорізький район є територією динамічного розвитку.
З питань розвитку медичної галузі та галузі освіти доповіли відповідно головний лікар КЗ «Запорізька центральна районна лікарня» Запорізької районної ради Тетяна Гудим  та начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Любов Панічук. Також, сільські голови Долинської, Біленьківської та Широківської ОТГ Богдан Федчук, Денис Коротенко, Світлана Зачепило доповіли про здобутки та перспективний план розвитку територій відповідних громад на 2019 – 2021 роки.

 

 

Відділ організаційної роботи, діловодства і контролю апарату райдержадміністрації



Доповідь голови 2018 нов.docx

П'ятниця, 28 Грудня 2018 15:51 | Переглядів: 331

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]