Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Щодо стану виконання рішень про стягнення заборгованості із заробітної плати

Право на працю є одним з основних прав, яке закріплене як в Конституції України, так і в інших законодавчих актах. Статтею 43 Конституції встановлено право на заробітну плату, а також на своєчасне одержання винагороди за працю, яке захищається законом. У разі несвоєчасної виплати заробітної плати працівник має право звернутись до суду з відповідною позовною заявою.
Примусове виконання рішень судів та інших органів, посадових осіб покладається, зокрема, на органи державної виконавчої служби. Для цього стягувач має предявити виконавчий документ на виконання до відповідного відділу державної виконавчої служби разом з заявою про його примусове виконання.
Протягом 2018 року на виконанні у відділах державної виконавчої Запорізької області перебували 8 598 виконавчих документів про стягнення заборгованості із заробітної плати на загальну суму 134 385 930 грн.
Завершено у зв’язку з фактичним повним виконанням 5 155 виконавчих документів, задоволено вимоги стягувачів на суму 80 354 803 грн.
Так, відділом примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області на користь працівників КП «Підприємство комунальної власності» Енергодарської МР стягнуто 39 545 103 грн.; Мелітопольським міськрайонним відділом ДВС Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області на користь працівників ДП «Гідромаш» стягнуто 1 601 997 грн., Дніпровським відділом ДВС м. Запоріжжя Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області на користь працівників КТ «Кастор 17» стягнуто 1 101 442 грн.
З метою стягнення заборгованості з проблемних підприємств при відділі примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України утворені виконавчі групи для проведення виконавчих дій щодо виконання зведених виконавчих проваджень, зокрема, щодо стягнення з ПАТ «Запоріжжяобленерго», ДП «Державний проектний інститут «Запоріжцивільпроект».
На теперішній час з метою здійснення контролю за станом виконання рішень вказаної категорії наказом начальника Головного територіального правління юстиції у Запорізькій області створений штаб з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплатах, пов’язаних з трудовими правовідносинами. На регулярних засіданнях штабу здійснюється постійний моніторинг стану виконання виконавчих документів про стягнення заборгованості із заробітної плати та інших виплатах, пов’язаних з трудовими правовідносинами, вивчаються та аналізуються проблемні питання, які виникають під час виконання даної категорії виконавчих документів.
Слід зазначити, що в роботі регіонального штабу з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплатах, пов’язаних з трудовими правовідносинами на постійній основі приймає участь представник профспілкових організацій.

Головний спеціаліст відділу організації та контролю за виконанням рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області О.С.Єрмакова



Понеділок, 14 Січня 2019 15:11 | Переглядів: 136

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]