Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

Виборчий процес розпочався!

Постановою Верховної Ради України від 26 листопада 2018 року №2631-VIII призначено чергові вибори Президента України на неділю, 31 березня 2019 року. І хоча до дня голосування ще більше двох місяців виборчий процес вже розпочався.
Всю інформацію щодо виборчих округів та дільниць (опис меж, їх адреси), відомості про кількість виборців та іншу корисну інформацію стосовно майбутніх виборів можна дізнатися на офіційному веб-сайті “Державний реєстр виборців” (www.drv.gov.ua). До того ж, через програмний ресурс “Особистий кабінет виборця” можна перевірити своє включення до Державного реєстру виборців.
Центральною виборчою комісією розроблено Календарний план основних організаційних заходів з підготовки проведення чергових виборів Президента України. Згідно цього Плану не пізніше, як за п’ять днів до дня виборів (до 25 березня включно) усі виборці району отримають іменні запрошення. У цьому запрошенні Вам повідомлять про включення Вас до попереднього списку виборців, адресу дільничної виборчої комісії, її номер телефону і розпорядок роботи, а також про час і місце голосування. Виборцям, щодо яких у списку виборців є відмітка про постійну нездатність пересуватися самостійно (НСП) одночасно повідомляється, що їм буде надана можливість проголосувати за місцем перебування (вдома).
Також, з 23 березня 2019 року на виборчих дільницях будуть знаходитись попередні списки виборців з якими Ви маєте право ознайомитися і перевірити правильність внесених до них відомостей.
Якщо Вам не принесли запрошення або Ви побачили неточності щодо своїх персональних даних у попередньому списку виборців - це привід звернутися до дільничної виборчої комісії або відділу ведення Державного Реєстру виборців з заявою щодо виправлення цих неточностей.
Але тут слід зауважити, що звернутися із відповідною заявою Ви зможете тільки до 25 березня включно, пізніше — внесення змін до списку відбувається тільки після звернення до суду.
Тому, перевірити свої персональні дані можна вже ЗАРАЗ, звернувшись безпосередньо до відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Запорізької районної державної адміністрації.
В першу чергу, хотілося б звернутися до тих громадян, які під час проведення попередніх виборів не знайшли себе у списках виборців або які мають інформацію про неточності своїх персональних даних у списках. Такі неточності можуть стосуватися неправильного написання прізвища, імені, по батькові виборця, його дати народження, місця реєстрації, включення одного і того ж виборця до списку кілька разів, включення померлих осіб та ін.
Також перевірити свої дані мають й громадяни, які з дати попередніх виборів досягли 18-річчя та планують голосувати вперше, які змінили прізвище або місце реєстрації, набули громадянства та ін.
Не менш важливо перевірити встановлення відмітки про постійну нездатність пересуватись самостійно (НСП) своїх родичів та близьких, щоб потім спокійно йти на виборчі дільниці чи голосувати вдома.
Також законодавством передбачено можливість тимчасово змінити місце голосування громадянам, які в день голосування перебуватимуть не за місцем своєї реєстрації (відрядження, навчання, лікування, тощо) та особам, виборча адреса яких належить до території Донецької та Луганської областей, Автономної республіки Крим та міста Севастополя. Для цього необхідно звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців за своєю виборчою адресою або за місцем свого тимчасового перебування з відповідною заявою та документами, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування. Виборці, виборча адреса яких належить до території Донецької та Луганської областей, Автономної республіки Крим та міста Севастополя можуть не додавати такі підтверджуючі документи.
Отже, запрошуємо мешканців Запорізького району завітати до відділу ведення Державного реєстру виборців Запорізької райдержадміністрації за адресою: м.Запоріжжя, вул. Істоміна б.8,
Нагадуємо, що при собі обов’язково мати паспорт!



Понеділок, 28 Січня 2019 15:50 | Переглядів: 164

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]