Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

Що таке "булінг" і до чого він може призвести

Як запобігти такому згубному явищу? На ці важливі питання сьогодні шукав відповіді педагогічний колектив Новоолександрівської ЗОШ на позачерговій педагогічній раді з елементами тренінгу "Безпечна школа. Маски булінгу".
Засідання відкрила директор Новоолександрівської ЗОШ Калниш Вікторія Всеволодівна, яка наголосила на актуальності булінгу як соціально-педагогічної проблеми та необхідності вироблення алгоритму щодо протидії всіх проявів цькування в освітньому середовищі. Заступник директора з НВР Самарська Т.М. провела вправи "Серце до серця", "Скріпка", "Стоп, булінг", які дали змогу змоделювати форми поведінки учасників булінгу та сформулювати методичні рекомендації щодо його уникнення.
Також був підготовлений теоретичний блок, на якому вчителі опрацювали наступні питання:"Що таке "булінг", його види."
(Чайковська В.М.), "Основні причини булінгу в школі. Портрет булера і жертви" (Чайковська О.В.), "Законодавство про булінг" (Самарська Т.М.),"Як запобігти булінгу в учнівській спільноті? (Шепель Л.С.), розроблено пам'ятку "Алгоритм дії працівника освітнього закладу в разі виявлення випадку насилля над дитиною"(Шляховий Д.О.).
Практично закріпити теорію допомогли інтерактивні вправи, які підготували Діденко З.С. та Гаращенко Л.П.
За підсумками роботи було складено план заходів щодо протидії булінгу в Новоолександрівській ЗОШ та надано рекомендації педагогічним працівникам стосовно ефективного реагування на прояви булінгу та способи його запобігання.

 



Середа, 27 Лютого 2019 10:22 | Переглядів: 184

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]