Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

В ОБЛАСТІ СТАРТУЄ НОВИЙ ПРОЕКТ ООН ЖІНКИ, СПРЯМОВАНИЙ НА БЕЗПЕКУ ЖІНОК У ГРОМАДАХ

Старт проекту «Сприяння безпеці громад та запобігання насильству в громадських місцях у Східній Україні» обговорили під час робочої зустрічі керівництва облдержадміністрації з представниками структури ООН Жінки в Україні та партнерами проекту «Побудова демократичного, мирного та ґендерно рівноправного суспільства в Україні».

Програмна керівниця Домініка Стояноска розповіла про головні пріоритети проекту ООН Жінки в Запорізькій області на регіональному та місцевому рівнях.

- Структура ООН Жінки працює в Україні для підтримки Уряду та громадянського суспільства в напрямку розвитку ґендерної рівності та реалізації національних та міжнародних зобов’язань щодо прав жінок. Серед іншого, структура ООН Жінки за підтримки Уряду Норвегії розпочала реалізацію проекту «Побудова мирного, демократичного та ґендерно рівноправного суспільства в Україні» в Запорізькій, Луганській та Донецькій областях. Завдяки Українській фундації громадського здоров’я в області реалізуються заходи, спрямовані на недопущення дискримінації за ознакою статі та ґендерного насильства, активності з посилення спроможності задля безпеки громад, - повідомила пані Стояноска.

З початку року стартував проект «Сприяння безпеці громад та запобігання насильству в громадських місцях у Східній Україні», який реалізується в рамках проектів Структури ООН Жінки на Сході України за фінансування урядів Норвегії та Данії. Проект упроваджується у трьох регіонах Східної України: Луганській, Донецькій та Запорізькій областях у 29 цільових громадах та спрямований на мобілізацію жінок, дівчат, чоловіків і хлопчиків на рівні громади на користь шанобливих ненасильницьких стосунків, ґендерної рівності та безпеки у громадських місцях; підвищення спроможності правоохоронних органів у цих областях щодо профілактики ґендерно зумовленого, у тому числі домашнього насильства; надання допомоги регіональним та місцевим органам місцевого самоврядування та державним органам влади щодо створення ґендерно орієнтованих програм і бюджетів.

Заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, підсумовуючи обговорення нового проекту, подякував представницям фондів - партнеркам проекту ООН Жінки за плідну працю в напрямку виконання національних зобов'язань щодо ґендерної рівності.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, в рамках Комплексної програми з оздоровлення та відпочинку дітей, сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми на проведення заходів щодо запобігання та протидії домашньому насильству на 2019 рік з обласного бюджету виділено 23,0 тис. грн. для проведення інформаційно-просвітницьких заходів з привернення уваги до проблем гендерно зумовленого та домашнього насильства. На проведення заходів з метою привернення уваги населення до питання забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків з обласного бюджету на 2019 рік виділено 69,4 тис. грн. За рахунок коштів обласного бюджету створено комунальну установу «Запорізький обласний центр соціально-психологічної допомоги», яка надає послуги, у тому числі, постраждалим від домашнього насильства. У рамках проекту «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні», що реалізує Міжнародний благодійний фонд «Українська фундація громадського здоров'я», в області з листопада 2015 року діють три мобільні бригади у м. Запоріжжя, м. Бердянськ, м. Мелітополь для надання соціально-психологічних послуг особам, які зазнали ґендерно зумовленого, в т.ч. домашнього насильства. Протягом 2018 року ці мобільні бригади надали допомогу у 1467 випадках насильства за ознакою статі. Крім цього, за рахунок коштів міжнародних організацій у м. Бердянськ з 2017 року функціонує «Притулок для жінок, постраждалих від насильства». За два роки там допомогу отримали 98 осіб, з них 42 жінки та 56 дітей.

Посадовець повідомив, що наразі опрацьовується питання створення Центру надання допомоги постраждалим від насильства в сім’ї у Бердянському районі з фінансуванням з місцевого бюджету у розмірі 500,0 тис. грн. на 2019 рік. Також у цьому році планується створення кризової установи для жінок, які постраждали від домашнього насильства, у м. Мелітополь. Передбачається, що соціальне замовлення буде виконувати громадська організація, яка забезпечуватиме функціонування закладу на засадах державно-приватного партнерства. З місцевого бюджету планується виділити 195,0 тис. грн. на 2019 рік.

- Щодо презентації проекту «Сприяння безпеці громад та запобігання насильства в громадських місцях», який стартує в цьому році, пропонуємо розглянути можливість створити на тих територіях, де реалізується проект, притулки для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі за рахунок бюджетних та позабюджетних коштів (міжнародних організацій) шляхом співфінансування. Такі притулки утворюються з розрахунку один на 10 000 тис. населення, - підсумував Едуард Гугнін.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Понеділок, 04 Березня 2019 14:16 | Переглядів: 222

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]