Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Увага! Корисна інформація

Нагадуємо щодо можливості реєстрації місця проживання новонародженої дитини органами державної реєстрації актів цивільного стану
Міністерством юстиції України, з метою створення сприятливих умов спрямованих на спрощення доступу громадян до адміністративних послуг, спрощено порядок подачі заяв щодо реєстрації місця проживання новонароджених дітей.

За бажанням батьків чи одного з них документи для реєстрації місця проживання новонародженої дитини можуть бути подані через органи державної реєстрації актів цивільного стану під час проведення державної реєстрації народження дитини у відділах державної реєстрації актів цивільного стану.

Відповідно до правил реєстрації місця проживання для реєстрації місця проживання новонародженої дитини необхідні
– паспорти батьків;

– свідоцтво про народження дитини;

– квитанція про сплату адміністративного збору (реквізити рахунків можна отримати у відділі державної реєстрації актів цивільного стану );

– копію витягу про державну реєстрацію народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України (у разі подання документів для реєстраціїмісця проживання дітей одинокими матерями).

Новонароджену дитину можна зареєструвати за місцем реєстрації батька або матері. Якщо батьків у дитини немає, то вона може бути зареєстрована на житловій площі опікуна. При наявності батьків, дитина може бути зареєстрована тільки з ними. Тому реєстрація місця проживання новонародженого до бабусі або до іншого родича неможлива.

Звертаємо увагу, що батьки мають право зареєструвати малюка на своїй житловій площі без згоди на те інших членів сім’ї та власника. Для цієї процедури необхідно присутність обох батьків.

Згідно з чинним законодавством батьки або інші законні представники зобов’язані :

– зареєструвати народження дитини протягом одного місяця від дати народження;

– місце проживання новонародженої дитини – протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження.

Переваги сервісу: батьки мають можливість одночасно з реєстрацією народження зареєструвати і місце проживання своєї дитини та заощадити свій час.

 



Четвер, 21 Березня 2019 11:04 | Переглядів: 146

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]