Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

ДО УВАГИ ВИБОРЦІВ ЗАПОРІЗЬКОГО РАЙОНУ!

19 березня 2019 року дільничні виборчі комісії отримали попередні списки виборців та іменні запрошення.

Порядок ознайомлення виборців з попереднім списком виборців на звичайній виборчій дільниці
та оскарження неправильностей у списку виборців встановлено статтею 32 Закону України
“Про вибори Президента України”.

Дільнична виборча комісія звичайної виборчої дільниці наступного дня після отримання попереднього списку виборців надає його для загального ознайомлення у приміщенні дільничної виборчої комісії.
Кожен громадянин має право ознайомитися із списком виборців у приміщенні відповідної дільничної виборчої комісії та перевірити правильність внесених до нього відомостей.

Громадянин має право звернутися до відповідної дільничної виборчої комісії, відділу ведення Державного реєстру виборців чи суду за місцезнаходженням виборчої дільниці щодо допущених при складанні попереднього списку виборців неправильностей, у тому числі невключення, неправильного включення або виключення із списку виборців його або інших осіб, а також щодо наявності або відсутності відміток про постійну нездатність виборця самостійно пересуватися.

Громадянин особисто подає заяву до дільничної виборчої комісії або відділу ведення Державного реєстру виборців.
У разі якщо громадянин за станом здоров’я не може подати заяву, дільнична вибоча комісія за його зверненням зобов’язана забезпечити прийняття у нього заяви в інший спосіб. До заяви додаються документи, які підтверджують зазначені в ній відомості.
Заява може бути подана не пізніш як за п’ять днів до дня виборів і розглядається виборчою комісією протягом одного дня. Заява, подана після зазначеного строку, не розглядається.

Адміністративний позов про уточнення списку виборців може бути подано до суду в порядку, встановленому Кодексом адміністративного судочинства України.
Рішення суду про внесення змін до списку виборців не пізніш як за п’ять днів до дня голосування подається виборцем до відповідного відділу ведення Державного реєстру виборців або відповідної дільничної виборчої комісії для негайного направлення до такого органу, а пізніше цього строку - дільничної виборчої комісії.



П'ятниця, 22 Березня 2019 14:01 | Переглядів: 163

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]