Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Класична миротворча місія може бути моделлю повернення миру на Донбас та деокупації захоплених територій – Президент

Президент Петро Порошенко наголошує, що запровадження миротворчої місії ООН стане кроком до повернення українського суверенітету та звільнення українських Донбасу та Криму. Глава держави наголосив, що компромісів у питанні повернення Донбасу і Криму бути не може.

«Крим є українським. І ніяких компромісів в цьому питанні немає. Донбас є українським. І ніяких компромісів в цьому питанні немає», - заявив Петро Порошенко в інтерв’ю українським телеканалам.

Глава держави зауважив, що російська позиція щодо миротворців пропонує надати спостерігачам ОБСЄ ескорт–послуги миротворців, бо саме таке формулювання зазначено: «ескорт спостерігачів, вони працюють з 9.00 до 18.00 в супроводі ескорту». «Я думаю, що це має дуже віддалене відношення до безпеки. І російська пропозиція просто знущається над некомпетентністю окремих наших кандидатів», - наголосив Глава держави.

Президент підкреслив: «ООН має свій чіткий формат миротворців. Якщо миротворці несуть відповідальність за безпеку людей – вони повинні мати права і повноваження. Починаючи від озброєння і завершуючи правом застосування сили. Для чого? Бо вони відповідають за безпеку».

«І не треба з цим бавитися. Миротворці – класична місія, має бути прийнята, заведена на всю окуповану територію, включно з неконтрольованою ділянкою україно-російського кордону. І лише це може бути моделлю повернення миру на Донбас. Лише це може бути першим кроком для деокупації Донбасу», - підкреслив Петро Порошенко.



Четвер, 28 Березня 2019 08:14 | Переглядів: 124

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]