Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

До уваги внутрішньо переміщених осіб в Запорізькій області: проект про подолання наслідків конфлікту

З 15 березня 2019 року в Запорізькій області розпочалася реалізація заходів Проекту «Подолання наслідків конфлікту, пілотний проект з відновлення та розбудови спроможностей» (“Бізнес-платформа”).

Якщо Ви:
• ветеран АТО або член його сім’ї,
• внутрішньо переміщена особа,
• людина з інвалідністю,
• маєте дітей до 6 років,
• молода людина, яка шукає своє перше робоче місце,
• або з інших причин не можете на рівних конкурувати на ринку праці —

використайте можливості Проекту з подолання наслідків конфлікту, який реалізується в Запорізькій області.

Долучившись до Проекту, Ви зможете:

• Безплатно пройти курси професійного навчання для отримання нової професії або підвищення кваліфікації на базі навчальних закладів області тривалістю 3 місяці.
• Взяти участь в одноденних майстер-класах з розвитку кар’єри. Протягом трьох годин слухачі дізнаються про ефективні інструменти пошуку роботи та кар’єрного розвитку, оволодіють навичками самопрезентації, проходження співбесіди та дієвих телефонних дзвінків.
• Отримати послуги із започаткування та розвитку власного бізнесу. Усі бажаючі зможуть стати учасниками пар “ментор-підопічний” та розпочати взаємодію з ментором, який надаватиме консультаційну підтримку з підприємництва.
• Взяти участь у 5-денному тренінгу з розвитку бізнесу. Тренінг буде корисний підприємцям-початківцям, а також тим, хто прагне втілити власну бізнес-ідею. Програма надасть теоретичні та практичні знання і навички для ведення бізнесу, підвищить фінансову освіченість учасників та буде майданчиком для обміну досвідом з однодумцями. Серед інших будуть розглянуті такі теми: від ідеї до бізнес-плану; продажі; маркетинг; фінанси; юридичні питання. На тренінгу передбачена групова та індивідуальна робота, творчі завдання та презентації, мотиваційні зустрічі. Кожен учасник тренінгу отримає сертифікат.
• Взяти участь у 5-денному тренінгу з пошуку роботу. Програма тренінгу передбачає навчання ефективним методам пошуку роботи, навичкам складання резюме, виявлення сильних та слабких сторін учасників на ринку праці, сприятиме розвитку навичок самопрезентації тощо. Передбачена групова та індивідуальна робота, творчі завдання та презентації, мотиваційні зустрічі успішних ВПО та ветеранів АТО, а також зустрічі з потенційними роботодавцями.

Участь у всіх заходах Проекту є безкоштовною. Необхідно лише зареєструватися за посиланням https://docs.google.com/…/1BXymNa7wubsyYrRnZ7YAqBXad5b…/edit .
Додаткову інформацію Ви можете отримати за телефоном 0990692549 або електронною поштою platformsv@gmail.com

Про Проект
Проект «Подолання наслідків конфлікту, пілотний проект з відновлення та розбудови спроможностей» (“Бізнес-платформа”) втілюється в Запорізькій області та покликаний пом’якшити наслідки вимушеного переїзду внутрішньо переміщених осіб, адаптації після повернення комбатантів (ветеранів АТО), надати підтримку членам їхніх сімей та іншим особам, хто не може на рівних конкурувати на ринку праці. Проект втілюється відповідно до Угоди між Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, Запорізькою обласною державною адміністрацією та Аналітичним центром “СВ-Платформа”. Фінансування проектних заходів здійснюватиметься за рахунок гранту Світового банку.

Після початку воєнних дій на території України багато людей були змушені терміново покинути свої домівки і стати «переселенцями». Запорізька область одна з перших стала другою домівкою для колишніх жителів Донецької, Луганської областей та Автономної Республіки Крим. Майже половина з них — це люди працездатного віку, головною проблемою для яких залишається пошук роботи.

Іншою проблемою, яка постала в умовах воєнного часу, є економічна інтеграція ветеранів АТО після повернення їх в мирне середовище. Проект підтримуватиме не тільки комбатантів, але й членів їхніх сімей.

Загалом участь у заходах, запланованих Проектом, можуть взяти й інші вразливі верстви населення, які прагнуть збільшити свої доходи та налагодити гідне життя для себе і своєї сім’ї шляхом підприємництва або через кар’єрний розвиток.

Семінари, тренінги, майстер-класи та консультації відбудуться у 5 містах Запорізької області: Запоріжжя, Мелітополь, Бердянськ, Енергодар та Токмак.

Джерело: Аналітичний центр «СВ-Платформа»



П'ятниця, 29 Березня 2019 10:43 | Переглядів: 148

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]