Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

«ПРЯМА» ЛІНІЯ ДАЄ МОЖЛИВІСТЬ ЖИТЕЛЯМ ОБЛАСТІ ОТРИМАТИ КОНСУЛЬТАЦІЇ, НЕ ВИХОДЯЧИ З ДОМУ

На базі Запорізького обласного контактного центру відбулася чергова «гаряча» лінія з керівництвом Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області. Протягом години на запитання жителів області відповідали начальник Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Сергій Васильцов, заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби Антон Проценко, заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації Сергій Нікітенко, начальник Управління з питань нотаріату Олександр Пенязев.

Під час роботи лінії надійшло 19 дзвінків. Найбільш активними були жителі обласного центру, а також дзвінки надійшли з міста Енергодар, Кам’янсько‑Дніпровського, Оріхівського, Михайлівського, Токмацького та Якимівського районів.

Заявники озвучували питання різноманітного характеру. Наприклад, жителька міста Енергодар поцікавилася питанням переоформлення договору оренди земельної ділянки.

Заявник з Кам’янсько‑Дніпровського району порушив питання процедури створення громадської організації, на що отримав вичерпну відповідь про черговість дій для вирішення цього питання.

Значна кількість питань стосувалася оформлення довіреності на розпорядження майном, стягнення аліментів на утримання дітей, діяльності нотаріальних контор, відновлення втрачених документів та порядку процедури оформлення документів для виїзду за кордон.

- На жаль, в Україні є такі ганебні явища, як системна заборгованість представників бізнесу, господарського сектору перед своїми працівниками та ухилення батьків від виплати аліментних платежів своїм дітям. Стосовно стягнення заборгованості з аліментів робота триває. Часто аліментні платежі є єдиним законним джерелом доходу осіб, на користь яких вони сплачуються. У випадку сплати аліментів на утримання неповнолітніх аліменти є їхньою власністю, як передбачено Сімейним кодексом України. У цьому році на користь 23395 дітей було стягнуто 160 351 630 грн. Міністерство юстиції визначило питання стягнення заборгованостей із виплати заробітної плати та аліментів як пріоритетні в органах юстиції та виконавчої служби. Такі ганебні явища повинні залишитися в минулому назавжди, - зазначив Сергій Васильцов.

На всі запитання заявники отримали вичерпні консультації щодо шляхів вирішення порушених питань. За окремими зверненнями буде вжито додаткових заходів реагування після детального вивчення всіх викладених фактів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Четвер, 30 Травня 2019 13:45 | Переглядів: 134

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]