Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини з податкової

Важливо для платників ПДВ! З 01 січня 2020 року декларація подається за оновленою формою


01 січня 2020 року набув чинності наказ МФУ від 20.11.2019 № 488 "Про внесення змін до форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість та визнання таким, що втратив чинність, наказу Державної податкової адміністрації України від 29 березня 2011 року N 167".
Наказом № 488 внесено зміни:
- до форм податкової декларації з ПДВ,
- уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок та розрахунку податкових зобов'язань, нарахованих отримувачем послуг, не зареєстрованим як платник податку на додану вартість, які постачаються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими платниками податків, на митній території України,
- до Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість.
Зміни до форми податкової декларації з ПДВ:
- актуалізовано формат для зазначення загальної інформації (електронної адреси; серії та номера паспорта; банківських реквізитів; звітного періоду ("місяць/квартал") у додатках 2 та 3 до декларації). У додатку 4 до декларації виключено графи "МФО".
- деталізовано порядок відображення у розділі I декларації "Податкові зобов'язання" обсягів операцій з вивезення товарів за межі митної території України (після рядка 2 додано нові рядки: - рядок 2.1 "операції, що оподатковуються за нульовою ставкою";- рядок 2.2 "операції, що звільнені від оподаткування". Колонки "А" та "Б" рядка 2 декларації не заповнюються).
- з рядка 5 декларації виділено окремий рядок 5.1 «у тому числі операції, що звільнені від оподаткування (стаття 197 розділу V Кодексу, підрозділ 2 розділу XX Кодексу, міжнародні договори (угоди))».
Такі зміни внесено також до уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок.
Зміни, внесені в (Д6) (додаток 6) до декларації
- у зв’язку з скасуванням "Звіту про суми податкових пільг" (суб'єкти господарювання мають відображати інформацію про суми податкових пільг у податковій звітності) у новій редакції викладено (Д6) (додаток 6) до декларації: назву додатка 6 змінено на "Розрахунок сум податку на додану вартість, не сплачених суб'єктом господарювання до бюджету у зв'язку з отриманням податкових пільг, та/або показників, відповідно до яких підприємства (організації) належать до підприємства (організації) осіб з інвалідністю (Д6)".
Довідники податкових пільг розміщено на вебпорталі ДПС https://tax.gov.ua у розділі "Довідники" (підрозділ "Довідники пільг") за посиланнямhttps://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/54005.html.
У разі відсутності коду пільги у довідниках податкових пільг станом на дату подання декларації у графі 2 таблиці 2 (Д6) (додаток 6) проставляється умовний код "99999999".
Сума податку, не сплачена до бюджету у зв'язку з отриманням податкової пільги, вказується в графі 4 таблиці 2 (Д6) (додатка 6) до декларації, та розраховується окремо для кожної з податкових пільг.
Зміни в декларуванні податкових зобов'язань з ПДВ для осіб, не зареєстрованих платниками податку на додану вартість
- форму Розрахунку податкових зобов'язань, нарахованих отримувачем послуг, не зареєстрованим як платник податку на додану вартість, які постачаються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими платниками податків, на митній території України, доповнено таблицею для здійснення розрахунку уточнення податкових зобов'язань у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок, яка, зокрема, передбачає нарахування самостійно платником суми штрафу у зв'язку з виправленням помилок у разі, якщо внаслідок уточнення збільшується сума нарахованих податкових зобов'язань.
Вищезазначені нововведення набрали чинності з 01.01.2020 року, тож у поточному році податкова декларація подається за оновленою формою.
Детальніше про зміни у формі та заповненні декларації у листі ДПС України від 31.01.2020 № 1617/7/99-00-07-03-02-07, який розміщено на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/listi-dps/74330.html

Переглядів: 169

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]