Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини з податкової

Все, що необхідно знати про систему електронного управління ризиками при адмініструванні ПДВ: семінари від фіскальної служби Запорізької області

З 1 липня працює система автоматичного призупинення реєстрації ризикових податкових накладних, робота якої наразі знаходиться в центрі загальної уваги.
Для того щоби платники податків мали можливість швидко розібратися у принципах функціонування системи управління ризиками при адмініструванні ПДВ, зокрема, у механізмі моніторингу податкових накладних, фіскальна служба області організувала цикл семінарів, які пройшли в усіх районах нашого регіону. Лише за чотири дні проведення семінарів участь у них взяли майже півтисячі суб'єктів господарювання.
Спеціалісти служби під час зустрічей з платниками зазначали, що систему електронного управління ризиками при адмініструванні ПДВ запроваджено з метою детінізації економіки, унеможливлення проведення сумнівних операцій, формування фіктивного податкового кредиту – це у результаті сприятиме збільшенню надходжень до бюджету.
Фахівці ДФС наголосили, що електронний моніторинг дає можливість зупиняти випадки безпідставної реєстрації податкової накладної або розрахунку коригування, у разі коли постачальник фактично не здійснює господарську операцію, а намагається надати покупцю необґрунтовану податкову вигоду – неправомірний кредит з ПДВ.
У ході семінарів учасники розглянули основні критерії ризиковості, максимальний термін для реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування в єдиному реєстрі, у тому числі вже зупинених, перелік кодів товарів згідно з УКТ ЗЕД для здійснення моніторингу.
Представники ДФС покроково роз'яснили алгоритм дій платника у разі зупинення реєстрації податкових накладних, правила подачі та заповнення таблиць, окремих додатків. Лектори докладно розповіли про роботу комісії ДФС, порядок розгляду скарг на її рішення.
Крім того, у форматі запитань-відповідей представники бізнесу мали можливість отримати відповіді на свої запитання.
Платникам нагадали, що електронні форми документів та інші матеріали з цієї теми розміщені на офіційному веб-порталі ДФС у розділі "Електронна звітність".
Платники, які не мали можливості відвідати семінар, можуть переглянути його відеоверсію на youtube-каналі ДФС Запоріжжя: https://www.youtube.com/watch?v=z4lXsRqV0yA&feature=youtu.be.

Переглядів: 387

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]