Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини з податкової

Юліана Козаченко: "Понад 90 відсотків нелегальних працівників, виявлених фіскальною службою, офіційно працевлаштовані"

У Запорізькій області триває робота з детінізації ринку праці. З початку року співробітники фіскальної служби регіону виявили близько 630 найманих працівників, труд яких роботодавці використовували без офіційного оформлення. Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, понад 90 відсотків з них були працевлаштовані завдяки профілактичним заходам фіскальних органів.
– Переважна більшість громадян, які працювали нелегально та з якими розраховувались у "конвертах", отримали офіційну працю та зарплату не у результаті рейдів чи позапланових перевірок, а завдяки діалогу, який пропонує фіскальна служба роботодавцям. Ми аналізуємо ринок праці, виявляємо конкретні підприємства, фірми, установи із наявними ознаками приховування реальної кількості співробітників. Їхнє керівництво ми запрошуємо на засідання круглих столів, робочі зустрічі, бесіди, під час яких з ними проводиться роз'яснювальна робота. Це дало можливість у поточному році офіційно оформити 575 працівників, – відзначила Юліана Козаченко.
Вона також додала, що цим особам було виплачено майже 2,1 мільйона гривень, а середній рівень заробітної плати склав 3300 гривень. Додатково до бюджетів сплачено 1,3 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску.
Крім цього, тривають документальні перевірки юридичних та фізичних осіб-підприємців з питань дотримання вимог податкового та трудового законодавства під час виплати зарплат та інших доходів. За вісім місяців їх проведено 187, у 138 з них встановлені порушення, за які донараховано 13,5 мільйона гривень. На даний час з цієї суми до бюджету надійшло вже 46 відсотків.
Юліана Козаченко наголосила, що нині створені умови для детінізації доходів працюючого населення. Ставки єдиного соцвнеску знижені, працівники не сплачують ЄСВ із зарплати та інших доходів, як це було раніше. Також значно підвищено відповідальність роботодавців за неоформлення робітників та за неподання звітності за них.

Переглядів: 342

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]