Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини з податкової

Фіскальна служба Запорізької області бере участь у заходах зі сприяння зайнятості населення

Результати виконання обласної програми зайнятості та визначення напрямів подальшої роботи стали предметом розгляду на засіданні координаційного комітету сприяння зайнятості населення, який відбувся сьогодні в Запорізькій облдержадміністрації за участю представників фіскальної служби.
На початку обговорення учасники зустрічі проаналізували ситуацію на ринку праці регіону. Так, на сьогодні 471 тисяча громадян працюють офіційно, що складає 39 відсотків від загальної кількості працездатного населення. Лише у цьому році через службу зайнятості працевлаштовані 37,5 тисячі осіб. За даними Департаменту соціального захисту населення Запорізької облдержадміністрації, наразі обсяги тіньової зайнятості дорівнюють близько 32 відсоткам або більш ніж 340 тисяч осіб віком від 15 до 59 років.
Отже, серед визначальних пріоритетів спільної роботи органів виконавчої влади є заходи з детінізації трудових відносин працівників. Одним з інструментів у цьому процесі є стимулювання роботодавців, зокрема, знижені ставки єдиного соціального внеску та можливість його компенсації за прийняття безробітних через центри зайнятості.
Крім того, у результаті контрольно-перевірочної роботи фіскальної служби області у поточному році виявлено понад тисячу громадян, праця яких використовувалась нелегально. Їм було офіційно виплачено понад 3,4 мільйона гривень доходів, з яких до бюджетів надійшло 1,5 мільйона податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску.
Під час засідання було наголошено, що оскільки забезпечення легальною працею населення залежить від попиту і пропозиції на ринку, розробка обласної програми зайнятості на наступні три роки потребує чіткого визначення проблем, на які необхідно реагувати у першу чергу, та злагодженого діалогу між соціальними партнерами, які залучені до реалізації плану заходів.

Переглядів: 346

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]