Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини з податкової

На Запорізькій митниці за принципом "Єдиного вікна" оформлено понад 60 відсотків декларацій

За перші десять днів лютого, з моменту обов'язкового використання підприємствами та держорганами інформаційної системи "Єдине вікно", на Запоріжжі за цим принципом оформлено понад 60 відсотків митних декларацій, що вдвічі перевищує показник минулого року. Про це повідомила начальник управління організації митного контролю Запорізької митниці ДФС Оксана Жездріна під час інтерв'ю на "Радіо Запоріжжя".
Як зазначила Оксана Жездріна, з 1 лютого в усіх пунктах митного контролю запрацювала автоматизована система "Єдине вікно", яка має на меті пришвидшити оформлення експортно-імпортних операцій. Система повністю автоматизована, вона дозволяє подавати документи, не виходячи з офісу, і мінімізує контакти з держслужбовцями під час митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та інших видів державного контролю.
В процесі обговорення було наголошено, що використання інформаційної системи спрямовано, передусім, на поліпшення ведення зовнішньоекономічної діяльності, та значно спрощує і скорочує час на проведення відповідних видів контролю при переміщенні товарів. Саме ці переваги актуальні для запорізьких підприємств, враховуючи експортну орієнтацію Запорізького регіону.
Крім того, Оксана Жездріна назвала основні новації електронної системи та наголосила, що наразі загальний показник електронного декларування дорівнює майже 100 відсоткам.
Також під час радіопередачі заступник начальника управління – начальник відділу оперативного реагування управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Запорізької митниці ДФС Борис Зарубін розповів про підсумки боротьби з контрабандою у минулому році та навів найбільш резонансні порушення, що викрили запорізькі митники.

Переглядів: 344

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]