Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини з податкової

Представники фіскальної служби розповіли запорізьким підприємцям про новації у СМКОР

У Запоріжжі відбулося засідання регіональної ради підприємців, участь у якому взяли представники обласної влади, фіскальної служби, обласного союзу промисловців і підприємців "Потенціал" та суб'єкти господарювання.
Під час зустрічі начальник управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Запорізькій області Дмитро Шаповалов докладно розповів про новації у системі моніторингу критеріїв оцінки ризиків (СМКОР).
Зокрема, він зазначив, що робота системи спрямована на унеможливлення створення та розповсюдження "схемного" податкового кредиту з ПДВ. З 1 січня її функціонування було призупинено для подальшого удосконалення, в оновленому вигляді вона запрацювала з 22 березня.
Дмитро Шаповалов наголосив, що СМКОР зупиняє реєстрацію лише тих накладних, де вбачаються потенційні порушення. Моніторинг накладних проходить у чотири етапи: відсікаючий, контроль наявності ознак ризиковості платника податків, моніторинг відповідності показникам, якими визначається позитивна податкова історія платника та перевірка ризиковості здійснення операцій.
Рух кожного електронного документу, податкову історію та інші відомості платник може дізнатися у приватній частині Електронного кабінету (https://cabinet.sfs.gov.ua/).
Якщо податкова накладна заблокована, рішення по ній приймає спеціальна комісія, яка створена на регіональному та центральному рівнях. Комісія при ДФС України переглядає висновки регіональних комісій лише по тих платниках, у яких обсяг операцій перевищує 30 мільйонів гривень.
Дмитро Шаповалов повідомив про терміни реєстрації зупинених податкових накладних та розрахунків коригування, а також про алгоритм дій платника у разі отримання рішення про відмову в реєстрації ПН/РК.
У ході засідання представники бізнесу та фіскальної служби разом розглянули найбільш актуальні аспекти функціонування системи.

Переглядів: 276

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]