Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини з податкової

На Запоріжжі майже половина розпочатих кримінальних справ у сфері оподаткування – про тяжкі злочини

З початку року співробітники податкової міліції Запорізького регіону викрили 87 злочинів у сфері оподаткування, за якими розпочато кримінальні провадження. Половина з них відноситься до категорії тяжких. За фактами ухилення від сплати податків і зборів в особливо великих розмірах розслідується 34 провадження.
До суду направлено 16 матеріалів з обвинувальним актом, ще три – для звільнення від кримінальної відповідальності у зв'язку з повним відшкодуванням збитків. На даний час порушники компенсували бюджету майже 14,2 мільйона гривень.
Упродовж цього року слідчі та оперативники ДФС області ліквідували діяльність двох "конвертаційних центрів" міжрегіонального характеру, у яких злочинні групи проконвертували 310 мільйонів гривень, завдавши збитків у 51 мільйон. За результатами відпрацювання контрагентів та фіктивних суб'єктів господарювання до бюджету стягнуто 16,2 мільйона.
Крім того, працівники податкової міліції виявили центр мінімізації митних платежів, загальний обсяг зовнішньоекономічних операцій якого склав понад 75 мільйонів.
Також викрито два факти легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом. Наразі закінчено одне досудове розслідування, матеріали у відношенні фігуранта з обвинувальним актом направлені до суду, на майно підозрюваного накладено арешт на загальну суму 3,8 мільйона.
За фактами незаконного відшкодування ПДВ з бюджету оперативні співробітники розкрили два злочини. Сума податку, яка перебуває під кримінальним провадженням, становить понад 1,2 мільйона.

Переглядів: 178

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]