Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини з податкової

Що необхідно знати платникам акцизного податку, які реалізують пальне або етиловий спирт

З 1 липня 2019 року зазнали змін норми законодавства, пов’язані із електронним адмініструванням реалізації пального. Змінено визначення термінів «реалізація пального», «акцизного складу», «розпорядника акцизного складу», введено поняття «акцизного складу пересувного», що значно змінить перелік платників акцизного податку.
Такі зміни внесені до Податкового кодексу Законом України від 23 листопада 2018 року №2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів».
Слід зазначити, що з 01.07.2019 року платниками акцизного податку будуть особи, що здійснюють операції з відпуску, відвантаження пального з переходом права власності на таке пальне чи без такого переходу, за компенсацію чи без компенсації на території України з акцизного складу / акцизного складу пересувного:
- до акцизного складу /до акцизного складу пересувного;
- для власного споживання чи промислової переробки;
- будь-яким іншим особам.
При цьому, відпуск та відвантаження пального на території України у споживчій тарі ємністю до 5 літрів (крім його реалізації виробниками), а також використання пального, з якого сплачено акцизний податок, для власних потреб чи промислової переробки суб'єктами, які не є розпорядниками акцизного складу, не буде вважатися реалізацією пального.
Крім того, з 01.07.2019 року деталізовано порядок обліку обсягів пального, а саме якщо на сьогодні ведеться облік обсягів пального в розрізі платників за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, то з 01.07.2019 року в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового облік обсягів пального буде обліковуватись в розрізі платників податку, акцизних складів, акцизних складів пересувних та кодів УКТ ЗЕД.
Ще однією новацією є те, що особа, яка реалізує спирт етиловий буде мати статус платника акцизного податку, а ведення обліку обсягів таких операцій буде здійснюватись у Системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового.
З метою переходу до нових вимог законодавства щодо електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового на платників акцизного податку покладено обов’язок з 01 травня по 1 червня 2019 року зареєструвати в Системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового усі акцизні склади, розпорядниками яких вони будуть станом на 01 липня 2019 року.
Крім того, суб’єкти господарювання, які з 01 липня 2019 року будуть визначатись як платники акцизного податку, повинні до 01 липня 2019 року зареєструватися платниками податкута зареєструвати усі акцизні склади, розпорядниками яких вони будуть.

Переглядів: 169

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]