Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

В області створено першу Школу агротуризму

У селі Петрополь Запорізького району відкрито першу Школу агротуризму в регіоні. У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Бабанін, демобілізовані бійці АТО та студенти вищих навчальних закладів, які виявили бажання зайнятися агротуризмом.

Школа агротуризму - це соціальний проект, спрямований на навчання молоді, безробітних, фермерів Запорізької області основам організації сільського туризму, юридичним особливостям відкриття своєї справи, організації «зелених» садиб, залучення туристів і реалізації сувенірної продукції, а також облаштування фермерських господарств як об'єктів агротуризму. Проект розрахований на тих, хто хоче побудувати успішний бізнес у сфері екологічно чистого сільського господарства, тваринництва та агротуризму, а також для тих, хто тільки планує стати екофермером, але не знає, з чого почати. Цей проект дає теоретичні знання з бізнесу та практичне навчання на базі Центру «зеленого» туризму «АQUAZOO-ПЕТРОПОЛЬ».

На реалізацію цього проекту передбачено фінансування в розмірі 100 тис. грн. з обласного бюджету.

- Агротуризм – це перспективний сектор туристичної індустрії, орієнтований на використання природних, культурно-історичних та інших ресурсів сільської місцевості та її особливостей для створення комплексного туристичного продукту. Туристи мають можливість деякий час вести сільський спосіб життя, знайомитися з місцевою культурою і місцевими звичаями. Агротуризм - відносно новий напрям бізнесу як в Україні, так і в Запорізькому регіоні. У нас є величезний потенціал у цій сфері і завдання обласної влади - реалізувати його, забезпечивши підтримку бізнес-ініціатив на селі, - зазначив на урочистому відкритті Олександр Бабанін.

За його словами, обласна влада активно підтримує розвиток цієї нової для регіону сфери бізнесу. Зокрема, впроваджено систему сертифікації агротуризму, розроблено низку проектів. На цей момент у Запорізькій області діють 36 об'єктів агротуризму, 20 з яких мають сертифікати якості міжнародного зразка. Також в області прийнято Стратегію регіонального розвитку до 2020 року, а напрям «Запорізький край - регіон розвинених сільських територій» визнаний одним із стратегічних векторів розвитку області. Серед головних його пріоритетів - підтримка зайнятості сільського населення, розвиток інфраструктури сільських територій. Для його реалізації відібрано ряд проектів, спрямованих на підтримку агротуризму, серед яких і створення школи агротуризму. Реалізація цього проекту передбачена Комплексною програмою розвитку малого і середнього підприємництва в Запорізькій області на 2017-2018 роки.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Вівторок, 06 Червня 2017 11:34 | Переглядів: 463

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]