Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Вільна земля насамперед має виділятися учасникам АТО

Під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбулася нарада, присвячена питанням видачі землі запорізьким учасникам антитерористичної операції. Участь у заході взяли представники облдержадміністрації, громадських організацій, ГУ Держгеокадастру в Запорізькій області та народний депутат України Вадим Кривохатько.

Як повідомив очільник області, минулого тижня ця проблема досягла «точки кипіння». Тож влада області вирішила провести спільне засідання, аби об'єднати зусилля облдержадміністрації, райдержадміністрації та землевпорядних організацій та виявити реальні причини затримок у вирішенні земельного питання.

- Звичайно, з початку минулого року в Запорізькій області ситуація зрушила з місця. Проте нині ми бачимо саботаж. Наприклад, у Токмацькому районі землі для учасників АТО не було, а потім вона з'явилась, але для своїх. Аби подібні приклади не мали повторень, ми й вирішили відкрито обговорити всі проблеми, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Як повідомила в.о. начальника ГУ Держгеокадастру в Запорізькій області Яна Дікобаєва, на сьогодні в регіоні було видано більше 3 600 дозволів. Проте з них було затверджено лише 600. Загалом на місцях близько56% наказів просто не пущено в роботу.

Зі свого боку, Костянтин Бриль наголосив, що дійсно є приклади, коли на місцях учасники АТО не забирають накази та не розробляють їх. Як, наприклад, у Токмацькому районі, де лежать 60% не забраних наказів. Насамперед це пов’язано з тим, що більше 30% бійців повернулися на фронт. Проте існує можливість виготовлення документації за дорученням членам сім'ї та громадських організацій.

Присутні також звернули увагу на постанову Кабінету Міністрів України №413 від 7 червня 2017 року, яка викликає чимало питань стосовно удосконалення управління у сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними. Учасники наради наголосили, що насамперед земля має виділятися учасникам АТО. Тож вони прийняли рішення звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням підтримати цю пропозицію та не обмежувати конституційні права захисників України.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



П'ятниця, 30 Червня 2017 14:09 | Переглядів: 421

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]