Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Громади Запорізької області вивчають процес стратегічного планування

На базі Запорізького центру розвитку місцевого самоврядування за підтримки облдержадміністрації відбувся тренінг зі стратегічного планування для представників об’єднаних територіальних громад регіону.

Заступник голови - керівник апарату обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко наголосила, що питання стратегічного планування є надзвичайно важливим, адже у більшості випадків інвестори співпрацюють з тими громадами, які вже мають власну стратегію розвитку.

- Сьогодні є велика кількість фахівців, які знаються на цій справі, але особисто я вважаю, що стратегії мають писати спеціалісти, які є частиною громади, адже вони краще розуміють потреби та проблеми своєї території. Я дуже рада, що в цьому тренінгу взяли участь більшість наших громад та сподіваюся, що найближчим часом усі вони вже матимуть якісні стратегії, - зазначила Зінаїда Бойко.

Експерт зі стратегічного планування також підтвердив, що інвестор, у першу чергу, звертає увагу на наявність стратегії.

- У рамках навчання ми намагатимемось дійти до суті, знайти істину та зрозуміти сутність процесу стратегічного планування. Цей процес є водночас і складним, і цікавим, тому попереду нас чекає старанна праця, - зазначив Володимир Проскурнін.

Важливою складовою навчального процесу стали практичні заняття.

За два дні представники громад мали змогу ближче познайомитися з методологією та процесом стратегічного планування місцевого розвитку, структурою стратегічних планів, проведенням SWOT-аналізу стану громади тощо.

- Нами проводиться безліч заходів, на яких представники громад отримують теоретичну інформацію у величезному обсязі. Зараз вже необхідно більше уваги приділяти саме практиці, - зазначив директор Центру розвитку місцевого самоврядування Олександр Свистун.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Понеділок, 03 Липня 2017 14:45 | Переглядів: 420

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]