Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

МИКОЛА БІЛОКОПИТОВ

Зимової днини, 11 лютого 1954 року, в місті Мелітополі Запорізької області народився Микола БІЛОКОПИТОВ. Та малий Микола мав і свою малу Батьківщину - селище Кушугум Запорізького району, де пройшло його дитинство й де він закінчив Кушугумську середню школу. Потім була служба в армії - саме на флоті. Повернувшись додому, юнак працював слюсарем, потім був залізничником та поліграфістом.
Саме останній фах поліграфіста й змінив кардинально долю запорізького юнака. Спершу було направлення на навчання до Львівського Українського поліграфічного інституту ім. Івана Федорова, якого він успішно закінчив за спеціальністю «Журналістика, літературний редактор». Потім, щоби здійснити свою мрію, Микола БІЛОКОПИТОВ пішов в журналістику, якій віддав багато років свого життя. Він працював у газетах «Комсомолець Запоріжжя», «Запорізька правда», «Запорозька Січ», «Світло Оріяни».

Та була ще одна мрія Миколи - писати, адже перші проби пера він зробив ще у шкільні роки. Навчаючись у 8 класі опублікував свої вірші в районній газеті «Червоний промінь», вже згодом його твори з’являються в обласних газетах «Комсомолець Запоріжжя» і «Запорізька правда». Потім було захоплення сатирою, а відтак, гуморески, байки, мініатюри друкуються в журналах «Старт», «Ранок», «Україна» і, звичайно ж, в «Перці». Публікуються його твори також в «Літературній Україні», колективних збірниках “Письменники запорізького краю” і навіть закордоном - в гумористичному журналі «Всесміх», що виходить в Канаді.

БІЛОКОПИТОВ Микола Григорович - член Національної спілки письменників України з 1996 року, Національної спілки журналістів України, лауреат Всеукраїнських та обласних літературних премій,учасник Міжнародної асоціації гумористів і сатириків «Весела Січ».
Творчі надбання:
До 65-річчя з дня народження видана збірка «А Вічний Час непоспіхом тече…», яка висвітлює творчу епоху в 40 років;
Книжки:
“Весела парочка: Бувальщини та небилиці.”
” Нечиста сила: пригод. оповідка.”
” Міні знову в моді: іронічне, гумористичне, сатиричне”.
“Вовча наука: сатира” та інші.
Твори Миколи БІЛОКОПИТОВА із задоволенням читають в багатьох країнах світу. За свої творчі успіхи він став Лауреатом Всеукраїнських та Міжнародних літературно-мистецьких премій.

Відділ забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації



Вівторок, 10 Серпня 2021 08:07 | Переглядів: 678

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]