Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Запоріжців навчають створювати прийомні сім’ї

Влітку регіональні тренери Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді традиційно проводять навчання для кандидатів у прийомні батьки, опікуни, піклувальники.

У третьому в цьому році навчанні взяли участь 18 осіб з міст Запоріжжя, Бердянська та Енергодара, а також Вільнянського, Запорізького, Кам’янсько-Дніпровського, Михайлівського та Якимівського районів.

За словами фахівців, підготувати кандидатів у прийомні батьки, опікуни, піклувальники до усвідомленого вибору - взяття дітей під опіку чи піклування, в прийомну сім’ю і є метою такого навчання.

Протягом трьох днів слухачів знайомили з питаннями, якими повинні володіти прийомні сім’ї, опікуни, піклувальники: організація процесу встановлення опіки, піклування, створення прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу; фінансово-матеріальне забезпечення; соціально-психологічні особливості дітей, які потребують сімейного виховання; особливості сімейного виховання; особливості сімейного виховання ВІЛ-позитивних прийомних дітей; соціальне супроводження сім’ї, яка взяла на виховання дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування, тощо.

За даними Служби у справах дітей облдержадміністрації, наразі у Запорізькій області функціонують 199 прийомних сімей, у яких виховується 416 дітей, 28 дитячих будинків сімейного типу, де виховується 182 дітей. Крім цього, в області проживає девять прийомних сімей та чотири дитячих будинки сімейного типу із числа вимушених переселенців, у яких загалом 40 статусних дітей. Усі вони перебувають під соціальним супроводженням центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Четвер, 06 Липня 2017 09:52 | Переглядів: 421

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]