Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

РОЗБУДОВА ОСТРОВУ ХОРТИЦЯ ТРИВАЄ

На нараді під керівництвом очільника регіону Олександра Старуха обговорили поточний стан робіт на об’єктах «Великої реставрації».

До робочої наради приєдналися представники Запорізької міськради, Національного заповідника «Хортиця», фахівці структурних підрозділів облдержадміністрації та інші учасники реалізації цього масштабного проєкту.

Як повідомив директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко, роботи в Музеї історії запорозького козацтва не втрачають темпів. Наразі проходять перевірки якості вже виконаних робіт, які мають завершити наприкінці тижня.

Окремо учасники наради приділили увагу питанням підготовки до святкування 14 жовтня – свята Покрови, Дня українського козацтва та Дня захисників України. Саме до цієї дати основні роботи на об’єктах Хортиці і планується завершити.

Обговорили і подальші плани розбудови острову, потенційні проєкти. Зокрема, в наступному році розпочнеться проєктування реконструкції великого парку та внутрішньої частини Музею історії запорозького козацтва. Також планується обладнати стежку між Курганом Єдності і Козацьким колом та встановити підсвічування на останньому. Мова йде і про освоєння закинутих земель колишнього ЦІМЕТУ.

Підбиваючи підсумки наради, Олександр Старух зазначив, що уже запросив долучитися до планування розвитку Хортиці студентів і науковців Запорізького національного університету. Тому в найближчий час креативних ідей щодо подальшої розбудови цієї туристичної перлини побільшає.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



П'ятниця, 03 Вересня 2021 15:07 | Переглядів: 190

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]