Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ДЕРЖАВНА КОМІСІЯ ТЕБ І НС РОЗГЛЯНУЛА ПИТАННЯ ВСТАНОВЛЕННЯ ПО ВСІЙ ТЕРИТОРІЇ КРАЇНИ "ЖОВТОГО" РІВНЯ ЕПІДНЕБЕЗПЕКИ ТА ІНШІ ЗАХОДИ ПРОТИДІЇ COVID-19

Засідання Державної комісії пройшло під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. До обговорення ситуації з поширенням  COVID-19 на території України долучився голова Запорізької ОДА Олександр Старух, його заступники та керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації.

Відкриваючи засідання комісії,  Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зауважив, що показники захворюваності стрімко зростають щотижня.

  • По всіх показниках в Україні фіксується «жовтий» рівень епіднебезпеки. Далі від того, як розвиватиметься ситуація в кожній області, прийматимуться рішення про перехід до «помаранчевої» та «червоної» зони. Адаптивний карантин в цьому році буде пом’якшений у зв’язку з вакцинальною кампанією, - зауважив у своєму виступі Денис Шмигаль.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зауважив, що в той час, коли країни Північної та Південної Європи стабілізували ріст захворювання, в Україні показники досі зростають. На сьогодні резервів медичної системи вистачає, але тільки при раціональному підході та дотриманні всіх протиепідемічних заходів, щоб знизити кількість хворих і рівень їх госпіталізації. На сьогодні показник виявлення  нових випадків COVID-19 -  145 осіб на 100 тисяч населення.  Реанімаційні ліжка зайняті на 33%, а ліжка з киснем на 29%.

  • Ми дали більш ніж достатньо часу для підготовки регіонів до адаптивного карантину, бізнесу до оновлених обмежень, проведення вакцинації  тих установ та підприємств, робота яких залежатиме в карантин від наявності вакцинації. Ми також створили рівні умови для тих, хто має одну та дві дози препарату, - наголосив Віктор Ляшко.

Очільник МОЗ України підкреслив, що COVID-19 -  це пандемія не вакцинованих. Так,  98,1 % пацієнтів в лікарнях не мають щеплень проти ковіду.  Тому в усіх регіонах України необхідно активізувати  кампанію з імунізації, збільшувати кількість пунктів щеплень. Особливу увагу слід приділити щепленню освітян. Так, МОЗ рекомендує розміщувати пункти вакцинації безпосередньо у навчальних закладах.  

За підсумками засідання Державної комісії ТЕБ і НС вирішено встановити з 00 год 00 хвилин 23 вересня «жовтий» рівень епідемічної небезпеки на території всіх областей України. 

  • Ми не хочемо локдауну, а прагнемо,, щоб бізнес працював. Як казав Президент, економіка має працювати. Однак, не потрібно додавати роботи медикам. Навпаки, варто їх підтримати та пройти щеплення, - зазначив Прем’єр-міністр України.

Очільник Уряду окремо наголосив, що за рішенням Уряду після введення “жовтої” зони в Україні працюватимуть лише ті освітні заклади, де щеплено понад 80% персоналу.

  • Показники захворюваності серед дітей значно зросли у порівнянні з минулим роком. Тому ми маємо зберегти наших дітей. У нас є час до четверга і не більше. Навчальні заклади, де не має 80% вакцинованих,  будуть закриті. Не переведенні в онлайн чи на дистанційну форму. Їх повністю зачинять до того часу, поки колектив не щепиться на 80%, - акцентував Прем’єр-міністр України

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



Вівторок, 21 Вересня 2021 15:28 | Переглядів: 164

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]