Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

В ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ ВСТАНОВЛЕНО ЖОВТИЙ РІВЕНЬ ЕПІДЕМІЧНОЇ НЕБЕЗПЕКИ

Вчора на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області   голова облдержадміністрації Олександр Старух   оголосив жовтий рівень епідеміологічної небезпеки в Запорізькій області. Під час обговорення пунктів проєкту рішення комісії  голова висловив думку щодо необхідності  додаткової перевірки навчальних закладів щодо дотримання карантинних умов. 

Олександр Мащак, заступник генерального директора - завідувач відділу дослідження біологічних факторів Державної установи "Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України" доповів, що ситуація із захворюваністю на COVID-19 значно погіршилась. Якщо порівнювати із минулими періодами, то показники відповідають рівню березня поточного року, тільки із більш стрімкою динамікою. Як свідчать результати аналізу показників 14-денної захворюваності, в регіоні продовжує спостерігатися тенденція до зростання. Обласний показник захворюваності впродовж останніх двох тижнів виріс більше, ніж в 2 рази. 

  • Ми впритул підійшли до епідемічного порогу з респіраторних захворювань, який на цьому тижні склав понад 90%,- резюмував Олександр Мащак.   

Віктор Захарчук, в.о. директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації,   поінформував членів комісії про стан вакцинальної кампанії у освітянській галузі області. В регіоні функціонує 1197 закладів освіти, в яких працює 53412 освітянин, рівень вакцинації яких 57,7%. 331 заклад, а це 31,7% від загальної кількості середньої та дошкільної освіти, готовий працювати у звичному - штатному режимі, - зазначив посадовець.  

Після одноголосного ухвалення проєкту рішення комісії голова обласної держадміністрації звернувся до учасників засідання:

  • Шановні колеги, погодьтесь, що так же не повинно бути, що в одному районі 8% щеплено, а в іншому – 56%. Хочу звернути вашу увагу на той факт, що персональну  відповідальність за дотримання протиепідемічних заходів на територіях області несуть керівники громад. А у відповідних закладах і установах - керівники цих закладів і установ, - підсумував Олександр Старух.   

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



Середа, 22 Вересня 2021 14:01 | Переглядів: 156

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]