Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ДО КІНЦЯ РОКУ У ЗАПОРІЖЖІ ВІДКРИЮТЬ БАЛКОВИЙ МІСТ ЧЕРЕЗ СТАРИЙ ДНІПРО

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух сьогодні особисто відвідав будівельний майданчик у Кривій бухті, де збирають нові частини мосту.  Очільник регіону оглянув потужності та поспілкувався з будівельниками щодо перебігу спорудження флагману програми Президента України "Велике будівництво". 

  • Ми всі хочемо, щоб мости завершили якомога скоріше. Однак варто враховувати і погодні умови, й інші чинники. Робота кипить цілодобово у три зміни. Будівельники завіряють, що у цьому році стовідсотково добудують міст через Старий Дніпро, - розповів Олександр Старух журналістам під час брифінгу на будмайданчику. 

За словами представників Служби автомобільних доріг у Запорізькій області, також через декілька тижнів можна буде перейти по Вантовому мосту.  На сьогодні там завершують бетонування пілонів, а кран "Захарій" будує тимчасові опори.

У Кривій бухті збирають одночасно декілька конструкцій. Нещодавно на будмайчанчик привезли ванти для мосту. Наразі їх 30. Очікується прибуття ще 18. Всього на кожній частині (низовій і верховій) мосту буде по 48 вантів довжиною від 60 до 200 метрів. Кожен вант перед влаштуванням на міст прискіпливо дослідять фахівці спеціалізованої австрійської компанії. Ванти доставлять на міст, після його опускання на опори, де розмотають та прослухають за допомогою ультразвуку, щоб впевнитися в їх якості. За своїми технічними характеристиками вони можуть прослужити більше 80 років за умов постійного навантаження. 

  • Спеціалізована установа перевірить кожен вант. І особисто нестиме відповідальність за результат, -  зауважив Олександр Старух. 

Повністю закінчити будівництво запорізьких мостів будівельники обіцяють у другій половині 2022 року. Щоб встигнути в терміни, роботи тривають цілодобово, а понад 500 осіб працюють у три зміни.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



П'ятниця, 24 Вересня 2021 08:17 | Переглядів: 179

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]