Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ЕПІДЕМІЯ COVID В УКРАЇНІ – ЦЕ ПАНДЕМІЯ НЕ ВАКЦИНОВАНИХ. МЕДИЧНА СПІЛЬНОТА ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ ОБГОВОРИЛА СИТУАЦІЮ З КОРОНАВІРУСОМ У РЕГІОНІ

Сьогодні у Запорізькій обласній державній адміністрації під керівництвом очільника регіону Олександра Старуха відбулося обговорення нинішнього епідстану в Запорізькій області. Представники кожного ковідного госпіталю, медзакладу, де є інфекційні відділення для хворих на ковід, розповіли, як проходить перебіг хвороби у різних груп населення, чи достатньо їм ліків та медперсоналу, і чи є можливість збільшити свою потужність.   

  • Ми зібралися у такому форматі разом з лікарями, представниками міської влади Запоріжжя, фахівцями обласного центру контролю та профілактики хвороб, щоб обговорити всі аспекти поширення ковід у нашому регіоні, які реальні цифри та які особливості нових мутацій цієї хвороби, - повідомив мету конференції очільник області Олександр Старух. 

Голова Запорізької ОДА також подякував всім медикам, керівникам територій та освітніх закладів, самим педагогам та вихователям, які відповідально поставилися до свого здоров’я, за активізацію вакцинальної кампанії в області.  За оперативною інформацією з громад, до роботи в офлайн-режимі готові 76% закладів у Бердянському районі, 58% - Василівському, 62% - Запорізькому, 87% - Мелітопольському та 47% у Пологівському.

  • Інформація по захворюваності та вакцинації постійно оновлюється. І вся вона має відображення в єдиній електронній системі health-security. За її допомогою кожен з вас може подивитися ситуацію по кожному регіону.  І ми бачимо, що кожного дня регіонів, які стоять на межі переходу в червону зону, дедалі більше, - прокоментував Олександр Старух.

Більш детально про епідситуацію саме на території Запорізької області розповів присутнім заступник генерального директора ДУ "Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" Олександр Мащак. За його словами, ця нова хвиля захворюваності викликана мутаціями COVID. За лабораторними дослідженнями, 97% проб мали ознаки мутаційного штаму Дельта. Також щодня регіон б’є антирекорди. Зросла захворюваність на ковід і серед дітей.  За словами медиків, дітлахи наразі найбільш вразливі перед ковід, бо не можуть бути вакциновані. Вони швидко хворіють, переносять вірус майже без симптомів та передають його іншим дорослим.  На сьогодні, за оперативними даними, з COVID лікується 301 школяр та 142 вчителі, а понад 3 тисячі освітян перебувають на самоізоляції. Тому така прискіплива увага до вакцинації працівників освітньої сфери, які найбільше контактують з дітьми та постійно наражають на небезпеку і себе і своїх рідних.

Підтвердили слова Олександр Мащака й інші медики, які назвали епідемію ковід в Україні – пандемією не вакцинованих. За їх словами, понад 90% пацієнтів в ковідних госпіталях не мають жодного щеплення. Натомість, всі вакциновані хворі, які потрапили до лікарні, перенесли хворобу доволі легко та швидко повернулися до нормального життя, не маючи жодних ускладнень зі здоров’ям. Натомість, новий штам вірусу пацієнти без щеплень переносять вкрай складно. Всі хворі в реанімаціях та кисневозалежні не пройшли жодної процедури вакцинації.

Медики регіону також розповіли всім присутнім про реальний стан справ у своїх закладах: скільки пацієнтів на лікуванні, які особливості нових мутацій вірусу, чи достатньо у них ресурсів та самих лікарів. Так, в обласній інфекційній лікарні із 170 ліжок зайнято 122, а на 6 реанімаційних місцях лікують 12 хворих. Поки лікарів достатньо, але, якщо зростання захворюваності не знизити, то гостро постане питання в забезпечені медзакладу лікарями-анестезіологами. У найбільшій ковідній лікарні Запоріжжя (9-та міська лікарня) ситуація також близька до критичної. Із 260 ковідних ліжок зайняті 206. Крім того, майже повністю завантажена реанімація. Лікарня поки в змозі працювати, але за словами її керівника, недовго. Зважаючи на темпи розповсюдження хвороби, медзаклад скоро не зможе приймати хворих та потребуватиме додаткових лікарів для надання допомоги всім своїм пацієнтам. 

Представники медичної галузі та керівництво обласної державної адміністрації вкотре звернулися з проханням до громадян не нехтувати власним життям і безпекою оточуючих, не наражати свої родини на небезпеку, дотримуватися вимог карантину та пройти елементарне щеплення проти COVID, як це роблять в усьому світі. Адже вакцинація - це поки единий найбільш ефективний засіб протидії ковід. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



Вівторок, 28 Вересня 2021 14:14 | Переглядів: 108

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]