Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

МІСТО ЗАПОРІЖЖЯ НА ПОРОЗІ “ЧЕРВОНОЇ” ЗОНИ: КОВІДНІ ЛІКАРНІ СТРІМКО ЗАПОВНЮЮТЬСЯ ХВОРИМИ ТА ПОТРЕБУЮТЬ ЗБІЛЬШЕННЯ ЧИСЕЛЬНОСТІ МЕДИКІВ

Про показники поширення ковід на території обласного центру стало відомо під час конференції лікарів, керівників медзакладів регіону та представників влади, що відбулася сьогодні в облдержадмінстрації.

За словами директора департаменту охорони здоров'я Запорізької міської ради Вікторії Ушакової, в місті для лікування хворих на ковід розгорнуто майже 900 ліжок. Всі вони забезпечені киснем. Станом на сьогодні в місті більше половини ліжок (498) зайняті. Переважна частина всіх пацієнтів в лікарнях перебувають у тяжкому та вкрай важкому стані. Зокрема, з 55 реанімаційних ліжок зайнято понад 90%. Тому місцева влада приступає до розгляду питання збільшення ліжкового фонду. Очікується, що незабаром перелік лікарень для хворих на ковід поповнить пологовий будинок. Також міська влада готова розгорнути, за потреби, резервну 6-ту лікарню.

За словами медиків запорізьких лікарень, якщо темпи захворюваності перевищать показники весни, то питання постає не скільки у розгортанні додаткових ліжок, а в забезпеченні їх персоналом. Так, в обласній інфекційній лікарні зайнято 122 із 170 ліжко-місць, а в 9-тій лікарні (що є найбільшим ковідним госпіталем міста) зайнято 206 із 260 ліжок. Також зросли показники госпіталізації дітей з ковід у складному стані та вагітних. Зокрема, на сьогодні у міській дитячій лікарні в реанімації з 6 ліжок зайнято 4, а на лікуванні у перинатальному центрі перебуває 7 жінок.

У випадку перевантаження лікарень нам просто може не вистачити медиків. Ми можемо додавати нові місця, встановлювати кисневі точки та закуповувати більше засобів індивідуального захисту, але медична система має свою межу, яку перетинати не можна в жодному разі, - наголосив, звертаючись до присутніх, голова облдержадміністрації Олександр Старух.

Всі медики, присутні на конференції, звернулися до громадян з проханням відповідально ставитися до свого здоров'я, берегти себе та не додавати їм нової роботи. Представники медицини регіону також наголосили на необхідності робити щеплення, адже це гарантія безпеки власного життя, та не порушувати карантинних вимог - не нехтувати носінням масок та не проводити масові заходи, наражаючи велику кількість людей на небезпеку.

Зазначимо також, що незабаром у Запоріжжі планується провести святкування Дня міста. Як розповів присутнім заступник міського голови Геннадій Наумов, буде скликано окрему робочу групу, яка опрацює питання проведення масового святкування з дотриманням усіх карантинних вимог. Про відміну масового свята у місті, де епідситуація погіршується надшвидкими темпами, або переведення його в онлайн формат мови поки не йде.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



Середа, 29 Вересня 2021 08:23 | Переглядів: 109

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]