Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

НАРАДА З ГОЛОВАМИ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЙ: ВАКЦИНАЛЬНА КАМПАНІЯ ПОТРЕБУЄ ПРИСКОРЕННЯ

Під головуванням очільника Запорізької обласної адміністрації Олександра Старуха відбулася нарада з головами районних державних адміністрацій з використанням Zoom зв’язку. У роботі наради взяли участь заступники голови Едуард Брутман,  Руслан Шиханов та заступник голови-керівник апарату Зінаїда Бойко. 

Перед тим, як заслухати звіти голів районних державних адміністрацій з першого питання порядку денного про хід вакцинальної кампанії, Олександр Старух поінформував голів райдержадміністрацій, що офісом президента у критеріях оцінки роботи РДА включений показник, який характеризує динаміку вакцинальної компанії на території.

  • Ви знаєте, що готується постанова уряду, згідно якої вакцинація стане обов´язковою для державних службовців, - звернувся до колег Олександр Старух. – І коли ми від людей вимагаємо вакцинуватися і закликаємо до свідомого створення колективного імунітету, а самі не дотримуємося цього, це не нормально. 

Олександр Старух  навів  останні статистичні дані вакцинальної кампанії. В той час, як вже дві третини шкіл області відповідають вимогам карантинних обмежень, а це 80% вакцинованих вчителів та персоналу, у окремих райдержадміністраціях рівень вакцинування держслужбовців залишає бажати кращого: Бердянська РДА – 42%; Василівська – 70% Запорізька - 66%; Мелітопольська - 75%; Пологівська - 68%. Обласна адміністрація – 72%. Координаторка з вакцинальної кампанії у Запорізькій області Марина Колерова, що також брала участь у нараді з головами райдержадміністрацій, зазначила, що тенденція до збільшення захворюваності в області зберігається. За останні два тижні захворюваність зросла в 2,3 рази. Перевищено базовий рівень на 180%. Запорізька область посідає 7 місце за кількістю захворілих та 10 – по летальності.  

  • Я хочу звернути вашу увагу на той факт, що є громади, які не мають власних пунктів вакцинації, але є територіальні мобільні бригади. Ви маєте замовляти мобільну бригаду або через мене або напряму через центри надання первинної медичної допомоги. На сьогодні,  на жаль, маємо картину, коли пункти щеплення та мобільні бригади не завантажені роботою, - додала  Марина Колерова.

Крім того, під час наради обговорювалися й інші важливі питання життєдіяльності територій. Так, учасники засідання поговорили про перебіг моніторингу  ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для людей з інвалідністю, підготовку до опалювального сезону тощо.  

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



Середа, 29 Вересня 2021 13:51 | Переглядів: 155

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]