Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

УСПІШНА ПРИВАТИЗАЦІЯ: НОВОСТВОРЕНІ АГРОПІДПРИЄМСТВА ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ ОТРИМУЮТЬ БАГАТОМІЛЬЙОННІ ПРИБУТКИ

Сьогодні голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух разом із представниками Фонду держмайна України відвідав ПрАТ "Сонячне 2007". Це один із прикладів успішної приватизації державної власності, що працює на благо громади та задля розвитку всього Запорізького краю. 

Акціонерне товариство займається вирощуванням репродукційного та товарного насіння зернових і технічних культур: пшениця озима, кукурудза, ячмінь, соняшник, просо, ріпак озимий та горох. Свою продукцію підприємство збуває як оптовим покупцям, так і переробним підприємствам Запорізької, Дніпропетровської, Київської, Херсонської та Одеської областей.

  • Завжди приємно бачити такі гарні результати роботи. Це приклад, який надихає та мотивує розвиватися. Люди взяли все в свої руки, “довели до розуму” підприємство і сьогодні успішно працюють, дають роботу людям та сплачують податки на розвиток всієї громади, - прокоментував результати візиту Олександр Старух.  

Як зазначила представниця Регіонального відділення Фонду державного майна України по Запорізькій області Владислава Панасенко, раніше підприємство належало державі, але у 2007 році було прийнято рішення про його приватизацію.  Представниця Фонду зауважила, що завдання держави - забезпечити комфортні та прозорі умови для розвитку приватного виробника, здорової конкуренції. 

Відвідуючи потужності ПрАТ "Сонячне 2007", Олександр Старух також поговорив із керівниками підприємства про показники їх роботи та інноваційні  агротехнології, які вони успішно використовують вже не один рік. Так, на ПрАТ "Сонячне 2007"  у 2018 році почалось часткове відновлення та експлуатація зрошувальних мереж після багаторічної консервації (понад 20 років), завдяки чому вдалося збільшити урожайність, обсяги посівів та асортимент продукції.  За підсумками роботи у 2020 році ПрАТ «Сонячне 2007» отримало чистий прибуток у розмірі понад 7,5 млн грн. Підприємство показує стабільні показники зростання, успішно бере участь у профільних виставках та форумах, де переймає досвід вітчизняних і зарубіжних колег. В подальших планах -  залучення нових інвестицій, виготовлення конкурентоздатної продукції та створення десятків робочих місць.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



Середа, 29 Вересня 2021 15:51 | Переглядів: 145

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]