Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Розв’язання проблеми працевлаштування вимушених переселенців зацікавлені сторони шукають у діалозі

У Запоріжжі вперше відбувся міжнародний форум «Діалог між внутрішньо переміщеними особами та приймаючої громадою щодо працевлаштування ВПО», ініційований Запорізькою торгово-промисловою палатою за сприяння Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні та за підтримки Посольства Швейцарії в Україні.

У заході взяв участь голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

- Ця подія є важливою для нас, оскільки Запорізька область входить до п’ятірки лідерів за кількістю прийнятих внутрішньо переміщених осіб. Сьогодні ми спрямовуємо зусилля на працевлаштування переселенців. Цей форум зібрав представників різних країн для однієї спільної мети – налагодження механізму, який допоможе розв’язати проблеми вимушених переселенців, - зазначив керівник облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Зі свого боку, європейські партнери відзначили роль та участь обласної влади в облаштуванні внутрішньо переміщених осіб, які прибули до області.

- Дякую керівнику обласної державної адміністрації Костянтину Брилю за безпосередню участь у форумі. Це демонструє турботу влади за долю жителів свого регіону. Для Швейцарії важливо, аби біженці мали право на повноцінне життя та гідну працю, - визначив позицію перший секретар Посольства Швейцарії в Україні Роберт Бахманн.

Форум покликаний стати ефективним інструментом активізації діалогу між переселенцями, приймаючою громадою та владою. Перш за все, у питаннях працевлаштування, професійної адаптації людей з обмеженими можливостями, трудової інтеграції та розвитку підприємництва. Тож до обговорення проблемних питань долучилися представники різних сфер - влади, бізнесу, освіти, експерти з правових питань, міжнародні та громадські об’єднання, благодійні організації та власне переселенці.

- На сьогодні безробіття внутрішньо переміщених осіб – гостра проблема для регіону. Ми не можемо залишити це без уваги та маємо донести до переселенців інформацію про те, які є економічні можливості допомоги постраждалим від конфлікту на Сході та з чого почати власну справу в іншому регіоні. Цим наразі й займається наш Департамент соціального захисту населення, - повідомив Костянтин Бриль.

У рамках Форуму були презентовані успішні бізнес-проекти внутрішньо переміщених осіб, власним досвідом поділилися переселенці, які створили бізнес за підтримки грантових конкурсів, темами обговорення стали питання підприємницької активності серед ВПО, створення робочих місць та стимули для роботодавців тощо.



Четвер, 16 Лютого 2017 17:50 | Переглядів: 714

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]