Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ПРЕЗИДЕНТ ПОСТАВИВ УРЯДУ ЗАВДАННЯ РОЗРОБИТИ ПРОГРАМУ ВИПЛАТИ 1 ТИС ГРН НЕПОВНОЛІТНІМ, ЯКІ ВАКЦИНУВАЛИСЯ ВІД COVID-19

Під час селекторної наради Президент України Володимир Зеленський  поставив Кабінету Міністрів завдання підготувати окрему програму виплати 1 тисячі гривень у межах програми «єПідтримка» для українців віком 12-18 років, які закінчили вакцинацію проти COVID-19.

За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, уже понад 6,7 млн українців подали заявки на отримання 1 тисячі гривень допомоги в межах програми «єПідтримка».

Денис Шмигаль зазначає, що наразі допомогу виплачують вісім банків-партнерів, згодом ще 15 фінансових установ мають долучитися до програми. На віртуальні рахунки українців уже перераховано 6 мільярдів гривень. Громадяни України вже скористалися понад 1 мільярдом гривень. Згідно з аналізом: на книжки було витрачено 35% коштів, кіно – 29%, залізничні квитки – 13%, театри – 12%, спортклуби – 7,5% тощо. На етапі розробки знаходиться порядок запровадження категорії «ліки» для повністю вакцинованих людей віком 60+.

  • Наразі проти COVID-19 в Україні вакциновано 14,8 млн осіб, з яких 13,98 млн отримали дві дози. 9 січня відкрилася можливість щеплення бустерною дозою. І на сьогодні додаткову дозу отримало 20 тисяч осіб, – розповів Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль додав, що уряд також планує вакцинуватися бустерною дозою.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко доповів про заходи протидії поширенню штаму вірусу «Омікрон».

Очільник Кабінету Міністрів зазначив, що показники захворюваності на COVID-19 продовжують демонструвати позитивну динаміку, зокрема, на сьогодні кількість хворих становить 92,3 тисяч осіб, із них госпіталізовано  14,7 тисяч українців.

Також під час наради було акцентовано увагу на необхідності заохочення сільського населення до вакцинації, зокрема Міністерство охорони здоров’я планує організувати роботу близько 800 мобільних бригад, які будуть пересуватися по селах для забезпечення доступності щеплення для місцевого населення.

Віце-прем'єр-міністр ‒ міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук розповіла, що на КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» працюють пункти тестування та щеплення, на КПВВ «Станиця Луганська» – тільки тестування. Президент наголосив на необхідності організації можливості вакцинації на КПВВ «Станиця Луганська».

Крім того, учасники наради обговорили комплекс заходів для підвищення заробітних плат медичним працівникам. Президент зробив акцент на необхідності організації гарячої лінії для медиків та контролю з боку МОЗ питання зарплат у регіонах.

Керівництво Національної поліції та Служби безпеки України також доповіли про заходи протидії підробці сертифікатів про вакцинацію й тестування на COVID-19. У січні Національна поліція відкрила 91 кримінальну справу, з яких 60 – за підробку документів. Вручено 29 підозр, 50 обвинувальних актів передано до суду.

 

За матеріалами Офісу Президента України



Вівторок, 11 Січня 2022 14:32 | Переглядів: 378

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]