Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Регіони продовжують підготовку до опалювального періоду 2022–2023 років

Підприємства, установи та заклади країни у важких умовах воєнного часу продовжують готувати свої теплові господарства до опалювального періоду 2022–2023 років (далі – ОП). Зі свого боку, представники Держенергонагляду здійснюють моніторинги організації експлуатації та технічного стану теплоустаткування об’єктів у холодну пору року. Такі заходи передбачені Правилами підготовки теплових господарств до опалювального періоду.

Також Держенергонагляд на підставі звернень суб'єктів господарювання здійснює огляд джерел теплової енергії з приєднаними до них тепловими мережами та системи теплоспоживання соціально важливих споживачів теплової енергії (закладів охорони здоров’я, освіти та дошкільної освіти) з питань підготовки/готовності до ОП.

Так, фахівцями Управління Держенергонагляду у Тернопільській області спільно з комісією Тернопільської ОВА проведено огляд котельні одного з підприємств. На час огляду проводились роботи з переоснащення газового котла під альтернативний вид палива (пелети) шляхом заміни пальників і встановлення ємності для зберігання сировини та автоматичної подачі палива. За відсутності або перебоїв з подачею газу котел має забезпечити безперебійну подачу теплоносія в ОП для потреб споживачів теплової енергії.

Також встановлено, що роботи тривають відповідно до розроблених та затверджених керівником підприємства план-заходів з підготовки теплового господарства до ОП.

Представниками Управління Держенергонагляду у Чернівецькій області надано консультативну допомогу ТОВ «Чернівецькі теплові мережі» стосовно стану підготовки теплового господарства суб’єкта господарювання до ОП. Зокрема, було рекомендовано:

  • призначити наказом (розпорядженням) по підприємству особу, відповідальну за справний стан, безпечну та проєктну експлуатацію устаткування теплових установок і мереж;
  • виконати ревізію запірної арматури та завершити ремонтно-профілактичні роботи устаткування в котельні;
  • відновити теплову ізоляцію на трубопроводах внутрішніх теплових мереж всіх котелень;
  • забезпечити об’єкт підвищеної небезпеки планом локалізації та ліквідації аварій і інструкціями з ліквідації аварій тощо;

Управлінням Держенергонагляду у Волинській області спільно з представниками теплопостачальної організації, за зверненням суб’єктів господарювання проведено моніторинг стану підготовки теплових господарств суб’єктів господарювання, які провадять діяльність з виробництва, транспортування, постачання теплової енергії, та суб’єктів господарювання соціальної сфери, що отримують теплову енергію від систем централізованого теплопостачання, до належної та своєчасної організації підготовки і проходження ОП, сприяння забезпеченню ефективного й безперебійного функціонування систем теплопостачання, надійного постачання теплової енергії споживачам.

За результатами моніторингу двох комунальних підприємств та закладу дошкільної освіти загалом зафіксовано 39 порушень вимог законодавства і нормативно-технічної документації.

Всім суб’єктам господарювання надіслано рекомендаційні довідки про необхідність усунення порушень.

Працівниками Управління Держенергонагляду у Хмельницькій області за зверненням Волочиського комунального підприємства теплових мереж «Тепловик» та комунального підприємства «Хмельницька інфекційна лікарня» Хмельницької міської ради проведено моніторинги стану підготовки підприємств до роботи в ОП.

Під час заходів виявлено ряд зауважень і порушень діючих нормативних документів, а саме Правил технічної експлуатації теплових установок та мереж і Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду.

За результатами проведених моніторингів оформлено та доведено до підприємств довідки, де зазначено виявлені зауваження.

Представником Управління Держенергонагляду у Вінницькій області проведено моніторинг теплового господарства Державного навчального закладу «Вище професійне училище №7 м. Вінниці» з питань визначення стану готовності до ОП, виявлено 5 порушень Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж та складено відповідну довідку. Споживачу надіслано рекомендаційний лист щодо усунення виявлених порушень.

Загалом, фахівцями Управління вже взято участь у роботі 13 комісій з перевірки готовності теплових господарств до роботи в ОП років, підтверджено готовність до роботи в опалювальному періоді в цілому 13 суб’єктам відносин у сфері теплопостачання, що експлуатують 16 теплових господарств.

Управління Держенергонагляду у Харківській області отримало 82 звернення від соціально важливих споживачів щодо участі представників Держенергонагляду у складі комісії з огляду енергетичних об’єктів та визначення стану їх готовності до роботи в ОП років та 9 звернень від теплопостачальних організацій області. На сьогодні представниками інспекції підтверджено готовність до роботи в опалювальному періоді в цілому 68 суб’єктам відносин у сфері теплопостачання, що експлуатують 244 теплові господарства.

Крім того, представники Управлінь продовжують брати участь у засіданнях комісій, оперативних штабів, робочих груп органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу з підготовки теплових господарств суб’єктів господарювання до роботи в опалювальний період 2022-2023 років.

На минулому тижні таку участь взяли представники Управлінь Держенергонагляду у Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Львівській, Харківській областях та м. Києві.

Під час засідань опрацьовуються питання стану підготовки до роботи в ОП, визначаються проблемні питання та шляхи їх вирішення. Також розглядаються питання наявності ресурсу, інфраструктурної підготовки та ліквідації наслідків бойових дій, наявності ресурсів ліквідації аварійних ситуацій. На кожному засіданні наголошується, що своєчасна підготовка до ОП є питанням національної безпеки.

Держенергонагляд наголошує, що тільки чітко спланована, технологічно та організаційно забезпечена робота з підготовки теплових господарств країни може гарантувати стале функціонування теплоенергетичного сектору в зимовий період.

Також читайте https://bit.ly/3eacswI​

Державна інспекція енергетичного нагляду України

 



Середа, 31 Серпня 2022 11:08 | Переглядів: 122

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]