Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ ВШАНУВАЛИ У ЗАПОРІЖЖІ

Сьогодні в обласному центрі згадали подвиг перших героїв російсько-української війни, учасників Революції гідності 2013–2014 років та вшанували пам’ять загиблих.

В умовах активних бойових дій на території Запорізької області масштабні меморіальні заходи не проводяться через безпекові ризики, але керівництво обласної, районної, міської влади та правоохоронних органів спільно віддали шану полеглим біля монументу Честі та Гідності у парку Перемоги. Начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко, його заступники Геннадій Тімченко та Віталій Сиволап, керівниця апарату ЗОВА Зінаїда Бойко поклали квіти до пам'ятного знаку. Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих воїнів Небесного Війська, які стали янголами охоронцями Збройних Сил України у боротьби за Україну. Запорізьке духовенство провело панахиду за загиблими.

Серед Героїв Небесної Сотні - запоріжці Сергій Синенко та Василь Сергієнко, а також уродженець с. Басань Пологівського району Максим Горошишин, який разом з родиною у малому віці переїхав до Києва.

На честь Героїв Небесної Сотні, які під час Революції Гідності мужньо відстоювали майбутнє своєї країни, в Запорізькій області встановлено пам’ятні знаки у Запоріжжі, нині захоплених окупантом Пологах, Новомиколаївці і Бердянську та інших населених пунктах українського регіону, названо вулиці та сквери. Наразі на тимчасово окупованих територіях ворог усіляко нищить пам’ять по перших героїв російсько-української війни, але Збройні сили України готуються вибити ворога з рідної землі, а влада - відновити справедливості та пам'ять про українських героїв.

 

ЗАПОРІЗЬКА
ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ



Понеділок, 20 Лютого 2023 15:52 | Переглядів: 213

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]