Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Виконання затвердженої Державної антикорупційної програми на 2023-2025 роки дасть відповідь на гострий суспільний запит на справедливість

Рішенням Кабінету Міністрів України сьогодні схвалено Державну антикорупційну програму на 2023-2025 роки (ДАП) з виконання Антикорупційної стратегії на 2021-2025 роки.

НАЗК вітає схвалення Урядом стратегічно важливого для України документа. «Ухвалення ДАП – критично важливий крок для європейського та євроатлантичного майбутнього України. Якісна імплементація програми створить для громадян та бізнесу найкращі умови для розвитку саме в Україні, а також забезпечить вступ України до ЄС, НАТО, ОЕСР», – зазначив Голова НАЗК Олександр Новіков.

За його словами, це важливо не лише для членства України в Європейському Союзі та прозорої повоєнної відбудови, але, в першу чергу, для відповіді стосовно запиту суспільства на справедливість (84% громадян готові виходити на протести проти корупції).

Голова НАЗК подякував усім колегам, міністрам та їхнім командам, експертам, громадським організаціям і міжнародним партнерам за спільну конструктивну роботу, яка допомогла зробити програму максимально якісним, комплексним і стратегічним документом, що відповідає найкращим міжнародним практикам.

Що передбачає ДАП?

ДАП передбачає понад 1700 заходів у 15 сферах для зменшення рівня корупції та забезпечення доброчесності. Зокрема, у судочинстві, обороні, правоохоронній діяльності, державному регулюванні економіки, митній справі та оподаткуванні, містобудуванні та управлінні земельними ресурсами, корпоративному управлінні державними підприємствами, освіті, охороні здоров’я, соціальному захисті тощо. Також серед пріоритетів – забезпечення невідворотності відповідальності за корупцію та підвищення ефективності системи протидії їй.

Що буде показником того, що ДАП виконується?

Одним з ключових елементів ДАП є система індикаторів, яка дозволить у режимі реального часу здійснювати моніторинг і оцінку прогресу у досягнення стратегічних результатів, передбачених Антикорупційною стратегією.

Заплановані заходи мають здійснюватись відповідно до визначених чітких термінів, виконавців, очікуваних результатів та з фінансовими ресурсами, необхідними для їх виконання.

Що далі?

«Державна антикорупційна програма – це покроковий та узгоджений план для подальшої спільної роботи всіх органів влади та зацікавлених інституцій. Наступним етапом стане розробка публічної онлайн системи, що допоможе кожному відстежувати прогрес реалізації документа за сферами», – зазначив Голова НАЗК Олександр Новіков.

З проектом ДАП можна ознайомитися за посиланням: https://cutt.ly/08TLgmA

Усі матеріали за темою: https://cutt.ly/c8jqouF

 

Матеріали Офіційного вебсайту
Національного агентства
з питань запобігання корупції



Понеділок, 06 Березня 2023 10:22 | Переглядів: 165

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]