Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Шевченківські дні у Запорізькому краї

Щороку 9 і 10 березня в Україні відзначають Шевченківські дні, які припадають на роковини народження і смерті видатного митця та непересічної історичної постаті - Тараса Григоровича Шевченка.
Запорізька районна державна адміністрація разом з територіальними громадами Запорізького району і цього року долучились до вшанування 209-ї річниці з дня народження великого Кобзаря. Адже Шевченківські дні — чудова нагода вшанувати Митця, дізнатися більше про його життя та творчість, почути його таку актуальну сьогодні поезію. Слова Кобзаря в реаліях сьогодення надихають українців в боротьбі за вільну та незалежну Україну і в тилу, і на передовій!
На території Запорізького району пройшла низка заходів, присвячених пам’яті Тараса Шевченка: органами місцевого самоврядування організовано покладання квітів до пам’ятників поету; закладами освіти та культури проведено заходи щодо читання поезії Кобзаря у дистанційному та очному форматі; у бібліотеках оформлено тематичні книжкові виставки, полиці та викладки; на офіційних сайтах та сторінках у мережі «Фейсбук» закладів освіти і культури району опубліковано цікавий та пізнавальний матеріал про життя та творчість Митця.
Ми, українці, повинні пишатись великим пращуром, який з таким вогнем душі захищав свободу і незалежність Батьківщини, честь і гідність нашого народу. Шанувати Шевченка – це значить шанувати рідну мову, культурні надбання нашого народу.
У глибини майбутнього слав Великий Тарас свої непохитні заповіти, які надихають нас на шляху до Перемоги!
«Борітеся – поборете!


Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!»
Т.Г. Шевченко

 



Четвер, 09 Березня 2023 13:35 | Переглядів: 213

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]