Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Міжнародний день музеїв

Щороку 18 травня світова громадськість відзначає Міжнародний день музеїв. Пам'ятна дата запроваджена рішенням Генеральної конференції Міжнародної ради музеїв у 1977 році. Цей день є приводом для того, щоб привернути увагу громадськості до музейної діяльності й показати, наскільки ця діяльність важлива для суспільства. Адже, музеї мають силу змінювати світ навколо нас. Вони є незрівнянними місцями відкриттів, навчають нас про наше минуле та діляться досвідом поколінь. Збираючи і зберігаючи пам’ятки матеріальної і духовної культури, вони ведуть велику науково-освітню та освітньо-виховну роботу.
На превеликий жаль, через військову агресію з боку росії, частина музеїв Запорізької області пошкоджені, а інші - здійснюють свою роботу в дистанційному форматі, переважно шляхом проведення віртуальних виставок через оприлюднення відеоекскурсій на сторінках у соціальних мережах.
18 травня 2023 року у приміщенні комунальної установи «Вільнянський краєзнавчий музей» Вільнянської міської ради пройшов урочистий захід, присвячений Міжнародному дню музеїв. На заході були присутні працівники установи, представники Збройних Сил України, відділу освіти, охорони здоров’я, культури і спорту Запорізької райдержадміністрації, Вільнянської міської ради, громадських та волонтерських організацій Вільнянщини, внутрішньо переміщені особи тощо. Директор музею Тетяна Гриценко провела оглядову екскурсію музейних експозицій та зачитала декілька власних віршів, присвячених подіям сьогодення.
Директор Вільнянської художньої школи Станіслав Науменко представив свою живописну роботу, яка прикрашає фойє музею, а також презентував присутнім виставку картин вихованців художньої школи під назвою «Яскравий світ навколо мене!». Берегиня Новогупалівського музею на громадських засадах Наталія Нестеренко продекламувала свій вірш і подякувала захисникам України, які разом з її сином захищають нашу Державу!
Тож, вітаємо всіх причетних до музейної справи у Запорізькому районі з цим визначним святом та бажаємо довгоочікуваного миру і натхнення!
Ми впевнені, що після нашої Перемоги музеї Запорізького району радо відкриють свої двері для всіх охочих долучитися до визначної історії нашого славетного українського роду!
Відділ освіти, охорони здоров’я, культури і спорту Запорізької райдержадміністрації Запорізької області



П'ятниця, 19 Травня 2023 08:37 | Переглядів: 253

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]