Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

В ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ СТВОРЯТЬ КООРДИНАЦІЙНІ ЦЕНТРИ ДЛЯ ПІДТРИМКИ ЦИВІЛЬНОГО НАСЕЛЕННЯ

Про підтримку місцевого населення, яке постраждало від збройної агресії рф та виконання бюджету говорили на нараді голови ЗОВА Юрія Малашка з представниками структурних підрозділів, очільниками РВА та військових адміністрацій населених пунктів.

Так, директорка Департаменту соціального захисту ОДА Марина Нотанова проінформувала, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.05.2023 № 470 “Про координаційні центри підтримки цивільного населення” підготовлено положення про Координаційний центр підтримки цивільного населення при Запорізькій ОДА та його склад. До нього будуть включені керівники структурних підрозділів ОДА, представники Пенсійного фонду, Центру зайнятості, Міграційної служби, голови РВА, громадські організації тощо. Керівником центру призначено заступника голови ОДА Євгена Мироненка.

Оскільки працюємо з цивільним населенням, необхідно володіти повною інформацією. Тому висловлюю прохання до голів громад відстежувати на контрольованих Україною територіях міграційні потоки, можливості для працевлаштування та суспільної інтегрованості постраждалих від війни. За таких умов зможемо оперативно реагувати на проблеми та потреби, - наголосив Євген Мироненко.

Згідно з постановою, одним з головних завдань Координаційного центру є збір та обробка інформації щодо нагальних потреб та проблемних питань постраждалого від війни населення. Крім цього, спеціалісти центру аналізують спроможності територіальних громад задовольнити потреби людей, зокрема щодо кадрових, матеріальних, технологічних ресурсів об'єктів державної та комунальної форми власності, а також відстежують громадські ініціативи та проєкти міжнародної гуманітарної допомоги для забезпечення доступності до всіх наявних у регіоні психосоціальних, медичних, освітніх, правових та інших послуг. Центри мають розробити шляхи і способи вирішення проблемних питань постраждалого населення та сформувати відповідні пропозиції для прийняття рішень на регіональному рівні.

Крім цього, директор Департаменту фінансів ОДА Сергій Медвідь доповів, що із 67 бюджетів громад виконано 30. До загального фонду місцевих бюджетів області протягом січня-травня 2023 року надійшло 5 262, 4 млн. грн (99,4% до плану), а до обласного - 862,2 млн. грн (99,6% до плану).

Посадовець зазначив, що у зв’язку зі зростанням потреби в коштах на розв'язання загальнообласних проблем щодо підтримки ЗСУ, тимчасово переміщених осіб, забезпечення населення питною водою та вирішення надзвичайних санітарних та екологічних викликів Головою обласної військової адміністрації прийнято Розпорядження від 09.06.23 за № 278 «Про виконання спільних обласних заходів», яким доручається головам військових адміністрацій та пропонується керівникам громад спрямувати до обласного бюджету 50% від суми перевиконання за 5 місяців на вищезазначені цілі. Наразі ця сума становить 135,4 млн. грн. Також, Сергій Медвідь наголосив, що в поточних умовах фінансувались лише захищені видатки, заходи з оборони та гуманітарної допомоги населенню.

Заробітна плата працівникам бюджетних установ виплачена на всіх територіях, крім закладів казначейське обслуговування яких тимчасово не здійснюється.

У зв’язку з тим, що функціонування бюджетних закладів на сьогодні обмежене їх фінансування також скоротилося, а наразі здійснюється накопичення коштів на відновлення їх роботи та реалізацію заходів з деокупації, - закцентував директор Департаменту фінансів ОДА.

Департамент культури та інформаційної політики

 



Вівторок, 13 Червня 2023 13:19 | Переглядів: 215

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]