Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

ЯК ПРАЦЮЄ ПРОМІЖНИЙ ПУНКТ ЕВАКУАЦІЇ НАСЕЛЕННЯ: У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРОДОВЖУЮТЬ ВІДПРАЦЬОВУВАТИ ДІЇ НА ВИПАДОК НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ НА ЗАЕС

У Запорізькій області продовжуються спеціальні навчання на випадок виникнення надзвичайної ситуації на ЗАЕС. Цього разу окрему увагу приділили організації роботи пунктів евакуації. Проконтролював роботу однієї з таких локацій заступник голови ОВА Євген Мироненко.

За умови необхідності евакуації один з проміжних пунктів евакуації буде розташовано у Біленьківській громаді Запорізького району. Тут евакуйованих будуть реєструвати, надавати їм усі необхідні консультації щодо документів та подальших дій. Крім того, в цьому та подібних пунктах мешканці, які у разі виникнення надзвичайної ситуації на ЗАЕС вимушені будуть покинути свої домівки, отримуватимуть психологічну допомогу та речі першої потреби.

Ці дії, а також - забезпеченість пункту перевірив заступник голови Запорізької облдержадміністрації Євген Мироненко. За його словами, пункт повністю готовий до роботи на випадок справжньої загрози, адже навчання тут проходили в максимально наближених до реальних прогнозованих умовах.

Також за підсумками перевірки, Євгеном Мироненком були внесення деякі рекомендації щодо підвищення ефективності роботи даного пункту, зокрема: додатково пропрацювати комунікацію з населенням, які у разі необхідності планують виїзд особистим транспортом для відповідного інформування про свої наміри відповідального за пункт збору; додатково пропрацювати комунікацію відповідальним за пункт збору з відповідальними за перевезення евакуйованого населення, аби був безпосередньо прямий зв’язок; додатково пропрацювати заходи з маломобільними групами населення.

У Запорізької обласної влади є чіткий план дій на випадок виникнення екстреної ситуації на Запорізькій атомній станції. Є кілька сценаріїв розвитку подій, в одному з яких передбачена евакуація населення з 50-км “брудної” зони навколо ЗАЕС. Усі дії раніше вже відпрацьовували в рамках великих тактико-штабних навчань, де злагоджували роботу профільних структур і відомств, правоохоронців, рятувальників, що можуть бути залучені до ліквідації наслідків аварії на Запорізькій АЕС. Також опрацьовували розгортання та організацію роботи пунктів евакуації та деконтамінації. Тоді було виявлено ряд недопрацьованих моментів, над виправленням яких обласна влада вже працює.

Подібні навчання, як по злагодженню взаємодії структур, так і по організації роботи пунктів і штабів, проводитимуться на визначених територіях регулярно.

Департамент інформаційної політики



субота, 15 Липня 2023 11:32 | Переглядів: 191

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]