Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Вересень 2024 »
Пн   2 9 16 23 30
Вт   3 10 17 24  
Ср   4 11 18 25  
Чт   5 12 19 26  
Пт   6 13 20 27  
Сб   7 14 21 28  
Нд 1 8 15 22 29  

Пошук

Новини

Безоплатна стоматологічна допомога для військових та ветеранів: пілотний проєкт

Військові та ветерани можуть безоплатно лікувати зуби в українських стоматологічних закладах. Послуги надаються в межах пілотного проєкту «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України». Про це повідомляє Національна служба здоров’я України.

Безоплатно пролікувати зуби військові та ветерани можуть у стоматологічних закладах, які мають договір із НСЗУ. Знайти їх можна за номером контакт-центру 16-77 або на електронній карті надання медичних послуг. Там є інформація про адресу, графік роботи та номери телефонів лікарень.

В Україні таких стоматологічних закладів понад 100. У Запорізькій області до проєкту із зубопротезування військових поки що доєднався один медичний заклад – КНП «Стоматологічна поліклініка № 1». 20 запорізьких стоматологів-ортопедів можуть надати безоплатні послуги. Клініка «Сімейний лікар» в Широківській громаді та КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги» в Запоріжжі знаходяться в процесі укладання договорів з НСЗУ за пакетами медичних послуг із зубопротезування. Ще два заклади – Новомиколаївська та Оріхівська багатопрофільні лікарні інтенсивного лікування – на підготовчому етапі.

Отримати безоплатні послуги з лікування зубів можуть:

ветерани війни, особи з інвалідністю внаслідок війни;

учасники бойових дій;

військовослужбовці, які поки не отримали статус учасника бойових дій, але продовжують виконувати бойові завдання.

Послугу можна отримати як за направленням лікаря, так і за самозверненням.

Військовим та ветеранам безоплатно нададуть консультації, зроблять рентген, пролікують карієс, видалять зуби, встановлять стоматологічний штифт тощо. Пацієнти також можуть отримати послуги із зубопротезування. Сума безоплатної допомоги не має перевищувати 24 952 гривні.



Четвер, 05 Вересня 2024 09:08 | Переглядів: 38

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]