Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Перерахунок субсидій на опалювальний сезон здійснюється автоматично

Постановою Кабінету Міністрів внесено зміни до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. Про новації у призначенні субсидій напередодні нового опалювального сезону журналістів поінформувала в.о. директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Катерина Кривошей.

Посадовець повідомила, що зменшено період, за який враховуються доходи домогосподарств для призначення їм житлових субсидій, з чотирьох до двох останніх кварталів. Тобто розрахунок субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у жовтні на опалювальний період буде проводитись на підставі доходів за перше півріччя 2017 року.

- Хочу наголосити, що перерахунок буде здійснено автоматично для тих, хто вже отримує субсидію. Ми вже запросили відомості про їх доходи у фіскальній службі. Тож цим людям не потрібно знову приходити і звертатися до органів соцзахисту, - повідомила Катерина Кривошей.

Крім цього, з 18 серпня 2017 року переглянуто соціальні нормативи споживання газу для побутових потреб.

Нормативи для користування послугами з газопостачання встановлено такі: за наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання складає 3,3куб. метра на одну особу на місяць; за наявності газової плити в разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача 5,4 куб. метра на одну особу на місяць.

Ще одне суттєве нововведення: субсидія не призначається за наявності заборгованості, загальна сума якої перевищує 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. На сьогодні неоподаткований мінімум доходів громадян складає 17 гривень. Тобто, субсидія не призначається, якщо загальна сума заборгованості перевищує 340 гривень.

- За наявності заборгованості необхідно якомога швидше її погасити або реструктуризувати, можна ще звернутися до суду. На сьогодні в області 34 тисячі домогосподарств субсидіантів мають борги за житлово-комунальні послуги, - зазначила посадовець.

Вона також повідомила, що для учасників бойових дій, сімей загиблих у АТО та інвалідів АТО пільги на житлово-комунальні послуги залишилися незмінними.

В області 1 вересня завершено роботу по збору заяв на отримання монетизованих сум субсидій.

До територіальних органів соціального захисту населення постачальниками послуг надано списки, у яких залишилася частина невикористаних сум субсидії, на 64152 особи.

Із заявами щодо виплати частини невикористаних сум субсидії звернулися 49186 осіб або 76,7 %. Загальна сума частини невикористаної суми субсидій, яку необхідно надати населенню, складає 29,2 млн. грн.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Четвер, 07 Вересня 2017 14:34 | Переглядів: 410

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]