Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

В області буде впроваджено проект з перекваліфікації вимушених переселенців

Німецькою асоціацією міжнародного співробітництва (GIZ) розпочато підготовку програми “Професійна допомога ВПО при виході на ринок праці”. Програма передбачає професійні курси або курси з перекваліфікації внутрішньо переміщених осіб відповідно до потреб ринку праці регіонів, у яких вони проживають. Проект буде впроваджено в Запорізькій, Харківській, Донецькій, Луганській та Полтавській областях

Загалом проект передбачає три напрямки: короткотермінові підготовчі курси, розраховані на термін навчання до двох тижнів; довгострокові курси з перепрофілювання людей, які вже мають певну кваліфікацію, але не можуть знайти за нею роботу; інноваційний напрямок, який передбачає об’єднання зусиль держави, місцевої влади, підприємців та громадськості у пошуках розв’язання проблем працевлаштування ВПО.

Проект реалізується за фінансової підтримки уряду Німеччини, розрахований на чотири роки. На поточний момент вже працюють курси з шиття та програма навчання за напрямком «менеджмент проектів».

На поточний момент готується до підписання угода між GIZ та Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України щодо співпраці у цьому напрямку. Завершення формальних процедур планується протягом одного-двох місяців. Після чого представники неурядових організацій зможуть звертатися з пропозиціями щодо реалізації конкретних проектів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Середа, 20 Вересня 2017 12:51 | Переглядів: 388

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]