Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

До психологічної реабілітації учасників АТО шукають комплексний підхід

За ініціативи Комітету з питань охорони здоров'я Верховної Ради України у м. Київ відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Психологічна реабілітація та психіатрична допомога учасникам АТО».

У заході взяв участь керівник Центру допомоги учасникам АТО при Запорізькій облдержадміністрації Олексій Сквордяков.

Мова йшла про важливість комплексного підходу до розв’язання проблем психологічної допомоги демобілізованим бійцям. Адже, на жаль, щороку серед них фіксується значна кількість суїцидів як через посттравматичні явища, так і побутові причини. У демобілізованих особливо гострою є потреба у фізичній, медичній та психологічній реабілітації, без яких неможливе повноцінне повернення до мирного життя.

Визнано, що діюча система психологічної реабілітації виявилася неефективною. Із понад 300 тис. учасників АТО її послугами охоплено лише 10,5 тис. осіб. Часто ветерани скаржаться на формальне, неуважне ставлення медичного персоналу, брак кваліфікації практикуючих психологів, невміння працювати з військовою травмою.

Методиками подолання «в’єтнамського синдрому» поділився американський спеціаліст Френк Пьюселік, який відзначив важливість тривалого психологічного супроводу колишніх військових, допомоги у налагодженні міжособистісних та соціальних комунікацій. Про досвід роботи колективу Кропивницького військового шпиталю розповів головний лікар Геннадій Сябренко.

До дискусії долучився Олексій Сквордяков, який вважає, що потрібно створювати групи взаємної підтримки для адаптації бійців до звичайного життя. Також важливо, щоб вони відчували себе потрібними суспільству, спілкувалися з молоддю, швидше поверталися на свої робочі місця, набували нового фаху або відкривали власну справу, вступали до вишів.

Результатами напрацювань науковців має стати прийняття нових законів «Про психологічну допомогу та психологічний захист населення» та «Про попередження інвалідності та систему реабілітації в Україні», що дозволить за три роки надавати повноцінну моральну підтримку 100% демобілізованих воїнів.



Четвер, 21 Вересня 2017 16:36 | Переглядів: 408

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]