Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Інформаційно-аналітичні матеріали для роботи

Інформаційно-аналітичні матеріали для роботи

1) У Росії знову заявили, що не хочуть миротворців на кордоні з Україною на Донбасі … Отакою є «красномовна» відповідь путінських прислужників на вже риторичне питання «Хотят ли русские войны?»
«Россия не видит никакого смысла в развертывании охранной миссии ООН на российско-украинской границе. Об этом заявил в интервью ТАСС заместитель министра иностранных дел России Геннадий Гатилов, комментируя ситуацию с Российским проектом резолюции по охранной миссии ООН в Донбассе. Г.Гатилов,: «…Украинцы все ставят с ног на голову - первым делом они хотят перекрыть границу России с Украиной, а потом уже решать или не решать вопросы, связанные с другими аспектами урегулирования… Такой подход мы не разделяем, поскольку он противоречит минским договоренностям» //tass.ru
КОМЕНТАР: у відповідь на такі цинічні закиди кремлівського підданого наведемо окремі тези з виступу Президента України П.О.Порошенка під час загальних дебатів 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН (20.09.2017) за якими спостерігав увесь вільний світ: «…Трирічна війна з Росією – це 10 тисяч вбитих, 7% окупованої української території, 20% української економіки – захопленої, знищеної чи просто вкраденої. Однак, найбільш страшним у цій ситуації є те, що Кремль свідомо обрав тактику посилення людських страждань.
Окупований Кримський півострів, відповідно до інформації правозахисників, уже перетворився на територію репресій. Хто наважиться не погодитися з Кремлем, ризикує своєю свободою і навіть життям. Українці та кримські татари зазнають арештів навіть через публікацію в соцмережах, або, як це сталося у випадку кримського фермера В.Балуха в грудні 2016 року – за вивішування українського національного прапора на приватному будинку. Тривають переслідування лідерів Меджлісу – представницького органу кримських татар, чия діяльність заборонена російською окупаційною владою. Лише тиждень тому А.Чийгоз, заступник глави Меджлісу, був засуджений до 8 років ув’язнення за виступ проти російської окупації. Інший заступник глави Меджлісу, І.Умеров, який має серйозні проблеми зі здоров’ям, перебуває під домашнім арештом, і йому заборонено покидати Крим для лікування…
Росія безцеремонно порушує Резолюцію Генеральної Асамблеї ООН 71/205 «Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)». Вона продовжує ігнорувати усі заклики Управління Верховного комісара з прав людини забезпечити відповідний та безперешкодний доступ до Криму для міжнародних моніторингових місій з прав людини. Кремль не виконує також тимчасові запобіжні заходи, визначені Міжнародним Судом ООН. Міжнародний Суд зажадав від Росії утримуватися від збереження чи накладення нових обмежень на можливість кримськотатарської громади зберігати свої представницькі інституції, включаючи Меджліс, і забезпечити право українських громадян на навчання українською мовою…
Крадіжка землі іншого народу … викрадення людей … ведення прихованої війни … збиття цивільного літака ... поширення брехні по всьому світу – чи ця поведінка личить постійному члену Ради Безпеки? Росія є не контрибутором міжнародної безпеки, а її найбільшою загрозою. Сьогодні Росія, мабуть, єдина країна в світі, яка має конфлікт – гарячий, заморожений чи потенційний – майже з усіма сусідами.
Головна проблема Донбасу в тому, що Україна та Росія прагнуть цілковито протилежного. Україна хоче миру та відновлення суверенітету над своєю територією. Росія хоче контролю над Україною і підриває всі зусилля, спрямовані на відновлення нашого суверенітету у рамках кордонів нашої держави. Росія прагне обміняти мир в Україні на свободу України. Україна ніколи не прийме таку домовленість. Не прийме її і міжнародна спільнота…
Нещодавні гібридні «миротворчі пропозиції» від Москви є ще одним прикладом справжніх амбіцій Росії, яка прагне легалізувати своїх маріонеток та заморозити конфлікт назавжди. Ми вітатимемо будь-яку пропозицію, що принесе мир в нашу країну.
Переконані, що повноцінна миротворча операція ООН є єдиним ефективним рішенням для деескалації, захисту народу України та для наближення нас до політичного врегулювання. Саме тому мандат миротворців повинен покривати усю окуповану територію, включаючи українсько-російський державний кордон. Це обов’язкова умова. Поки кордон використовується як ключовий шлях для постачання озброєння та особового складу на Донбас, доти не буде миру в моїй країні. В основі цієї місії мають бути керівні принципи миротворчої діяльності ООН. Одним з них є неупередженість миротворців. У такій місії нема місця для представників агресора. Вони не можуть бути її частиною за визначенням. Наголошую, що будь-яке зловживання миротворчими інструментами ООН для закріплення наживи агресії є неприйнятним. Якщо ми маємо можливість принести мир у серце Європи – то для цього повинні визначити правильні параметри. Повноцінна міжнародна присутність може також допомогти нам впоратися зі зростанням терористичної діяльності на територіях, які зачепив конфлікт. Терористичний компонент гібридної війни Росії проти України є чітко вираженим і став реальністю щоденного життя на Донбасі». //president.gov.ua
***
РФ знову змінила позицію щодо місії ООН на Донбасі і згодна розмістити її тільки на лінії розмежування, а також прораховує ситуацію після надання Україні американської летальної зброї.
«Россия просчитывает действия на случай поставок США летального оружия Украине. Официальный представитель МИД РФ Мария Захарова в эфире канала «Россия 1». «Конечно, просчитываем», — ответила Захарова на соответствующий вопрос. Она также рассказала, что в ООН продолжается работа над российским проектом резолюции по миротворцам в Донбассе: «Сейчас в стенах Организации Объединенных Наций разрабатывается и прорабатывается российский проект резолюции по поводу участия ооновских миротворческих сил», — отметила Захарова. //ukraina.ru
КОМЕНТАР: насправді, США повністю підтримують пропозиції України щодо розміщення на окупованій території миротворців з мандатом ООН.
Президент України П.О.Порошенко за результатами зустрічі 21.09.2017 із Президентом США Д.Трампом у ході робочої поїздки до Сполучених Штатів зазначив: «Відбулася дуже жвава, детальна дискусія щодо аспектів майбутньої співпраці України та Сполучених Штатів».
«США повністю підтримали пропозицію України, мої пропозиції, які були озвучені ще у 2015 році, щодо розміщення на окупованій території миротворців з мандатом Організації Об’єднаних Націй», - заявив П.О.Порошенко. При цьому він наголосив: «Української позиції, яка передбачає мандат на усю окуповану територію на сході України, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону, яка виключить можливість проникнення російських військ, російського озброєння і справді буде слугувати справі миру».
Президент України також повідомив, що Україна та США домовилися, що «нашою головною метою є деокупація, відновлення суверенітету України і якомога скоріше привнесення миру на українську землю». «Це те, чого хочу я, як український Президент. І це те, в чому нас підтримують ключові держави світу. Це надзвичайно важливо», - наголосив Глава держави.
Президент України також зазначив, що в цілому увага до нашої країни є надзвичайно високою з боку світових лідерів. І це підтверджують їх виступи як в Раді безпеки ООН, так і під час Генеральної Асамблеї ООН.
«Для мене, як для Президента України, думаю що й для усіх українців, було дуже важливо почути повну і потужну підтримку реформ, які відбуваються в Україні і позитивну оцінку результатів, які ми цими реформами досягнули. Це надзвичайно важливо для нас», - наголосив П.О.Порошенко.
Зазначимо, що у згаданій зустрічі президентів також взяли участь Віце-президент США Майк Пенс, Державний секретар США Рекс Тіллерсон, Радник Президента США з національної безпеки Герберт МакМастер, Спеціальний представник Президента США по Україні Курт Волкер, інші офіційні особи. //president.gov.ua

2) У сепаратистських псевдореспубліках знову гримить. Так, у суботу, 23.09.2017, близько 8.30, прогриміли два вибухи. Не довго думаючи, кремлівські пропагандисти та їхні терористичні «ЗМІ» оголосили про затримання «по гарячих слідах» шести «укродиверсантів», котрі буцімто підірвали в Донецьку їхнього «міністра» Тимофєєва.
«В ходе оперативно-следственных действий МГБ, по горячим следам, была задержана группа диверсантов из 6 человек, которые совершили покушение на зампредседателя Совета министров ДНР Александра Тимофеева.
Группа действовала по указанию ГУР Минобороны Украины. Предположительно, последние покушения на высокопоставленных лиц Республики совершались с целью дестабилизации экономической и политической ситуации в ДНР.» //dnr-live.ru
КОМЕНТАР: насправді, так званий «Міністр доходів і зборів ДНР» О.Тимофеєв, на якого нібито було скоєно замах, намагається уникнути відповідальності перед спецслужбами РФ за розтрату коштів Кремля. Про це у своєму дописі повідомляє координатор «Інформаційного спротиву» Д.Тимчук, який заявив, що замах на «міністра доходів і зборів ДНР» інсценував сам Тимофєєв: «Замах було ініційовано самим Тимофеєвим у змові з посадовими особами «міноборони ДНР» з метою уникнути відповідальності перед спецслужбами РФ за розтрату коштів, виділених Кремлем на функціонування «1-го АК ДНР» (армійського корпусу. – ред.) ревізія використання цих коштів із початку 2017 року запланована російською стороною на жовтень».
Взагалі, для такого «діяча» як Тимофєєв, є не такою ж і примарною перспективою. Зокрема про це, під час чергового брифінгу розповів речник Міноборони з питань АТО А.Лисенко, навівши факти з біографії «Ташкента»: «Олександр Тимофєєв на прізвисько «Ташкент» - так званий віце-прем'єр, міністр доходів та зборів ОРДО приєднався до бойовиків навесні 2014 року і брав участь у боях на боці бойовиків у лавах НЗФ «Оплот», зокрема – за Донецький аеропорт… За минулі кілька років він суттєво збагатився та нажив багато ворогів серед інших сепаратистів, російських кураторів та простих громадян, пограбованих окупантами… Інцидент, що стався у Донецьку - закономірний етап у тривалій злочинній кар'єрі Тимофєєва», - підсумував він.
У той же час радник Міністра внутрішніх справ України З.Шкіряк, припускає, що ці вибухи можуть бути пов'язані зі з'ясуванням стосунків між бойовиками всередині терористичного утворення, та наводить таку інформацію: «Тимофеєв проводив кулуарні перемовини з кураторами Кремля щодо прагнень посісти «трон» ватажка терористів «ДНР» Захарченка. Отже, найімовірніше, мова йде про спробу ліквідації можливого конкурента з боку верхівки цієї злочинної організації. Тобто, з боку самого Захарченка, котрий і наказав вбити Тимофєєва».
В той же час, З.Шкіряк коментує інформацію стосовно «української ДРГ»: «Безумовно, це повна маячня і суцільний інформаційний фейк. Задля виправдання своєї прямої участі у спробі вбивства можливого конкурента в результаті внутрішніх розборок, ватажок російсько-терористичної банди «днр» Захарченко і його поплічники, прогнозовано вдаються до відвертих спроб ввести в оману всіх і вся. Виглядає все це топорно і дуже незграбно».
За словами силовика, нові призначені «укродиверсанти» під тортурами на камери можуть визнати «свою провину», хоча залучення акторів для цього спектаклю також цілком можливе.
«Цим самим Захарченко й інші організатори замаху на Тимофєєва намагатимуться зняти з себе відповідальність, виправдатись і нібито довести свою «ефективність». Власне, саме це і є метою цього запущеного роспропагандою фейку про «український слід», - додає посадовець.

3) У Російській Федерації панічно бояться будь-якої допомоги, що може бути надана Українській державі країнами-партнерами. Черговий кремлівський переполох стався через заяву Прем’єр-міністра Канади Д.Трюдо стосовно перспективи надання Україні певних видів озброєння.
Первый зампред комитета Госдумы РФ по обороне А.Красов считает, что России необходимо сделать все возможное, чтобы планы Канады разрешить поставки летального оружия на Украину, не реализовались: «(России — ред.) необходимо резко осудить эти недальновидные заявления и сделать все возможное, чтобы такое не случилось. Мы неоднократно заявляли, что Россия не является стороной конфликта. А поставки летального оружия — этим можно еще раз подчеркнуть, что… Канада является одной из сторон продолжения развязывания конфликта со стороны уже Украины и вооруженных сил Украины. Не поставками летального оружия на Украину необходимо озаботиться руководителям… из Канады. Скорее всего, нужно озаботиться и подтолкнуть господина Порошенко к безоговорочному, безальтернативному выполнению минских соглашений. Только тогда, при выполнении Украиной минских соглашений, кровь перестанет литься на территории ДНР и ЛНР, и только тогда стороны сядут за стол переговоров.» //ria.ru
КОМЕНТАР: насамперед варто ознайомитися із самим текстом заяви Прем’єр-міністра Канади, опублікованим в канадській щоденній газеті The Globe and Mail (від 22.09.2017 – ред.). Автор статті, журналіст К.Кацаров, зокрема, зазначає: «Внесення України в цей список дозволить експортерам певних видів забороненої вогнепальної зброї, такої як автоматична зброя, подавати заяви уряду на дозвіл експортувати зброю до країни. Наразі список нараховує 39 країн». Уряд колишнього канадського прем’єр-міністра С.Гарпера почав консультації щодо цієї теми ще в 2015 році, але процес згодом зупинився, зазначає автор.
В статті також йдеться про те, що Канада продовжує стояти на боці України проти незаконного вторгнення Росії на територію України.
Видання також нагадує, що вперше Канада відправила близько 200 військовослужбовців в Україну ще в 2015 році, щоб вони допомогли тренувати українських військових для протистояння проросійським бойовикам на сході країни. Крім того, Канада надала Україні обладнання, зокрема шоломи та куленепробивні жилети, на суму близько 16 мільйонів доларів США, обіцяючи додаткові 7,25 мільйона до 2019 року. //radiosvoboda.org
Разом з тим, варто взяти до уваги коментар начальника Генерального штабу України В.Муженка після двосторонньої зустрічі з керівником Штабу оборони Канади: «У мне була двостороння зустріч із начальником Штабу оборони Канади, під час якої ми проговорили питання надання Канадою допомоги по всіх напрямках, у тому числі і стосовно психологічної реабілітації та збільшення кількості канадських військовослужбовців, які проводять в Україні тренінг із цієї проблеми». Він додав, що Канада взяла час на опрацювання запитів України.
«Ми запропонували певні напрями співпраці, вони їх опрацюють і скажуть, на яку кількість людей зможуть збільшити свою місію в Україні. Ми також домовилися із тих питань, які стосуються підняття спроможностей ЗСУ», – наголосив В.Муженко. //pravda.com.ua
У той же час, секретар Ради національної безпеки і оборони О.Турчинов під час зустрічі із делегацією парламенту Канади на чолі з головою оборонного комітету С.Фюром заявив про те, що на непідконтрольній Україні території Донецької і Луганської областей щодня спостерігається збільшення кількості зброї та боєприпасів, які завозяться з Росії.
Крім того, О.Турчинов заявив: «Ми розуміємо, чому Путін проти збройної місії ООН, яка б контролювала кордон з Росією. Тому що тільки перекривши кордон можна зупинити завезення військових зброї та боєприпасів з Росії до окупованої території».
У свою чергу С.Фюр запевнив, що Канада «завжди готова всіляко допомагати Україні». //ukrinform.ua

4) У російських медіа активно тиражується черговий фейк кремлівської пропаганди стосовно української телевежі (Чонгар, Херсонська область – ред.), що нібито транслює російські мовники (теле- та радіопередачі – ред.) на територію України.
Депутат Держдуми РФ Р.Бальбек, посилаючись нібито на заяву голови райдержадміністрації Генічеського району (Херсонська область – ред.), заявив: «В принципе я не удивлен популярностью наших радиостанций на постсоветском пространстве, и перед популярностью все равны начиная от рабочего, заканчивая главой Генической райгосадминистрации. Даже вышки отказываются транслировать ту ахинею, которую Украина собиралась вещать на Крым. Произошел эффект кульбита: украинские передачи закончились, не успев начаться. И мощным потоком на оболваненные херсонские степи хлынули популярные российские песни, шутки наших ведущих и погода в Москве и Санкт-Петербурге - что особенно актуально для заробитчан с Украины». //rg.ru
КОМЕНТАР: насправді така заява путінського посіпаки Р.Бальбека є нічим іншим як черговим актом брехливої російської пропаганди.
У Національній раді з питань телебачення та радіомовлення спростували заяву пропагандистів щодо вежі на кордоні з окупованим Кримом, яка начебто транслює російське радіо на материкову Україну.
У Нацраді запевнили, що таке неможливо, проте певна частина українського контенту там видається російською мовою і через близькість вишки, цей сигнал могли перехопити приймачі на Херсонщині: «Насправді мова йде про те, що на Крим з Чонгару йде спрямований і спеціально підготовлений контент російською мовою. Це відбувається мовлення радіо «Крим. Реалії». В ньому транслюються передачі «Радіо. Свобода», безпосередньо радіо «Крим. Реалії», проекту «Настоящее время» (від «Голосу Америки» та «Радіо. Свобода»). І звичайно, що цей контент, який створюють російською мовою для окупованої території і для мешканців Російської Федерації, звичайно, в Генічеську може здатися, що це є російська передача. Насправді це є передачі, які створюються в Україні та за межами України для мешканців окупованих територій. З Чонгару частково цей контент потрапляє на частину Херсонської області», - повідомив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення С.Костинський //tsn.ua
У Національній раді також додають: «Моніторинг простору проводиться регулярно, адже це частина нашої роботи. Чонгарська вежа як мовила, так і мовить, виключно тим контентом, на який видано ліцензії. Тобто порушень не відбувається».
Генеральний директор ТОВ «Телемережі України», будівельник вежі та власник П.Семерей теж запевняє, що з Чонгарської вежі неможливе мовлення ніяких інших мовників, окрім тих, які там мають свій контент та транслюються, згідно з ліцензією Нацради телебачення і радіомовлення, і саме за допомогою лише тих передавачів, які там встановлені.
У своєму коментарі директор Департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики Херсонської облдержадміністрації О.Савенко заявила про те, що Чонгарська вежа як кістка у горлі російських окупантів, саме тому вони взялися тиражувати нині інформацію про те, що вежа начебто, здійснює мовлення російських радіостанцій на територію материкової України.
«Вежа на Чонгарі будувалася саме для того, і виключно для відновлення українського мовлення там, де його нахабно ліквідували після анексії Криму російські окупанти. Агресивна позиція з боку російських ЗМІ вже давно відома, і не викликає у нас здивування. Так, українські канали, які вже відновили своє мовлення, або нові українські, які отримали ліцензію на мовлення, дійсно заважають агресивній політиці загарбників. Ми не зупинимося і робота проводитиметься і надалі. І ми вдячні патріотичній позиції українських каналів, які заходять на цей новий «мовленевий» простір, адже розуміємо, що ніякої комерційної вигоди для них в окупованій території бути не може». //pik.ua

 

 



П'ятниця, 29 Вересня 2017 11:27 | Переглядів: 383

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]