Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

На запорізький «InCo Forum» збираються інвестори з 50 країн світу

У Запоріжжі 11-13 жовтня відбудеться ІІ Міжнародний інвестиційний форум «InCo Forum-2017»: кооперація громад і бізнесу». Цього року очікується, що у його роботі візьмуть участь представники з близько 50 країн світу: торгово-економічних місій посольств іноземних держав, ділових кіл, міжнародних організацій, інвестори, топ-менеджери провідних компаній, експерти. Про це під час брифінгу повідомили начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Артур Бойко та віце-президент Запорізької торгово-промислової палати Дмитро Антонюк.

Захід ініційовано Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Запорізькою обласною державною адміністрацією, обласною та міською радами, Агенцією регіонального розвитку, Запорізькою торгово-промисловою палатою, Центром розвитку місцевого самоврядування.

Як підкреслив Артур Бойко, «InCo Forum-2017» є логічним продовженням минулорічного заходу, який відбувся вперше. Проте цього року захід організовано, враховуючи сучасні потреби та розвиток соціально-економічних відносин, тому відбудеться в новому форматі та буде орієнтовано на децентралізацію, розвиток об’єднаних територіальних громад та залучення іноземних інвестицій.

- Запорізька область має потужний потенціал для розвитку, але він найчастіше залишається «в тіні», тим паче – для іноземних інвесторів. Головна мета проведення цього масштабного заходу – відкрити потенціал регіону для інших країн, залучити інвестиції для реалізації цього потенціалу. Очікуємо, що об’єднані територіальні громади стануть новими центрами економічного зростання, - зазначив Артур Бойко.

Основна частина заходів у рамках форуму відбудеться 12 жовтня у виставковому центрі «Козак-Палац». Більш детально про плану їх проведення розповів Дмитро Антонюк. Так, цього року обрано три основні тематичні напрямки форуму: імплементація міжнародного досвіду, залучення інвестицій та розвиток кооперації між представниками громад і виробниками товарів та послуг.

У практичному вимірі стоїть завдання досягти економічного зростання новостворених територіальних об’єднаних громад, підтримки малого та середнього бізнесу шляхом створення інвестиційно привабливих територій. Для потенційних інвесторів розроблено інвестиційний паспорт не лише Запорізької області, а й кожної об’єднаної громади окремо.

Одночасно з форумом у виставковому центрі «Козак-Палац» працюватимуть спеціалізовані виставки та тематичні експозиції: експозиція об’єднаних територіальних громад, виставка «Енергозбереження та будівництво», виставка малого та середнього бізнесу.

Нагадаємо, перший міжнародний форум інтеграції та кооперації «InCo Forum» відбувся 11-12 жовтня 2016 року. Захід успішно представив оновлений формат Запорізького міжнародного інвестиційного форуму (ZIIF), який щорічно проводиться у Запоріжжі з 2007 року. Минулого року у роботі форуму взяли участь Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, дипломати високого рангу, спікерами заходу стали понад 40 авторитетних експертів з України, Австрії, Білорусі, Німеччини, Казахстану, Канади, Китаю, Македонії, ОАЕ, Польщі, Чехії та інших країн. Загалом у тематичних секціях та засіданнях взяли участь понад 1,5 тисячі учасників. Організатори впевнені, що цьогорічний форум буде не менш масштабним та ефективним.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Вівторок, 03 Жовтня 2017 15:09 | Переглядів: 475

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]