Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Програмою «Доступні ліки» лише за вересень скористалися понад 55 тисяч запоріжців

У квітні поточного року в Україні стартувала Урядова програма «Доступні ліки», яка дозволяє громадянам отримувати низку препаратів безкоштовно або з незначною доплатою. До програми включено ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

За даними Департаменту охорони здоровя облдержадміністрації, з початку дії програми «Доступні ліки» у Запорізькій області до її реалізації добровільно долучилися 253 аптеки.

Лише за вересень лікарі виписали медикаментів за 55 583 рецептами.

Загалом за шість місяців дії програми виписано рецептів на суму понад 13,5 мільйона гривень. Загальний бюджет програми у Запорізькій області становить 31 мільйон 495 тисяч гривень.

На сьогодні у програмі «Доступні ліки» беруть участь 198 торгових найменувань препаратів. При цьому перелік безкоштовних ліків розширюється. Варто зазначити, що на початку реалізації програми їх було 23.

Урядова програма «Доступні ліки» – це одна з частин великої реформи системи охорони здоров’я, яка не змінювалася протягом 26 років. Мета програми – забезпечити кожного громадянина України доступними та життєво необхідними лікарськими засобами з доведеною ефективністю, які покращать якість життя і дозволять запобігти виникненню ускладнень та передчасної смертності.

Механізм відшкодування вартості ліків (реімбурсації) поширюється на серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальну астму. Пріоритетність надано лікуванню цих хвороб, оскільки саме вони найбільше впливають на показники смертності населення або суттєво знижують якість життя пацієнта та ефективно лікуються на амбулаторному рівні.

Для того, щоб отримати необхідні ліки безкоштовно або з незначною доплатою, потрібно звернутися до лікаря, отримати правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, та отримати препарати.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Вівторок, 10 Жовтня 2017 15:55 | Переглядів: 406

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]