Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Стартував перший етап монетизації житлових субсидій

В Україні з 1 січня 2018 року запроваджено монетизацію субсидій.

З цією метою Мінфін розробив комплексний підхід до реформування системи розрахунків за субсидіями, який складатиметься з трьох етапів: монетизації розрахунків за субсидіями на рівні підприємств-надавачів послуг; підготовки системи до здійснення монетизації субсидій на рівні домогосподарств (створення необхідної інфраструктури, створення єдиного реєстру та бази даних субсидіантів та їх верифікація тощо); монетизації субсидій на рівні домогосподарств.

Наразі Урядом прийнято рішення про запровадження першого етапу, який передбачає з 1 січня 2018 року монетизацію субсидій на рівні надавачів послуг.

Метою цих змін є перехід на прозорі та своєчасні розрахунки "живими" коштами за субсидіями між державою та виконавцями послуг.

Як пояснили в Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації, монетизація субсидій передбачає низку нововведень у розрахунках за субсидіями. А саме: розрахунок прямо з Казначейства без будь-яких протоколів; чіткі строки проведення розрахунків за субсидіями (до 24 числа); самостійний вибір виконавцями послуг постачальника енергоносіїв і розрахунок «живими» коштами від субсидій; прозоре нарахування субсидій за фактичні обсяги споживання послуг.

Прийняте рішення є першим і важливим кроком комплексного реформування всієї системи розрахунків за житлово-комунальні послуги.

Такий підхід до реформування субсидій значно полегшує систему розрахунків для учасників процесу монетизації, забезпечує рівні умови для всіх учасників при розрахунку за фактично спожиті послуги у частині житлових субсидій, а також робить систему більш прозорою, виключає можливості ручного втручання в розрахунки за субсидіями та усуває будь-які можливості для зловживання щодо виплати цього виду адресної допомоги.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Четвер, 04 Січня 2018 13:29 | Переглядів: 343

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]