Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Об’єднані територіальні громади опановують нові підходи до надання соціальних послуг

Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва «Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» у м. Запоріжжя проведено обласний семінар-тренінг для фахівців управлінь соціального захисту населення та відповідальних за реалізацію державної політики у сфері соціального захисту населення об’єднаних територіальних громад.

Тренерами стали представники громадської організації «Харківський інститут соціальних досліджень» Андрій Черноусов та Анна Левкіна.

Учасникам тренінгу було представлено нові підходи до надання соціальних послуг із залученням державних і недержавних провайдерів.

Значна увага була приділена розгляду форм взаємодії органів місцевого самоврядування з некомерційними організаціями, процедури залучення недержавних суб’єктів до надання соціальних послуг на конкурсній основі, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка, а також шляхом публічних закупівель.

Серед можливих шляхів оптимізації системи соціальних послуг в умовах децентралізації – співпраця з іншими органами місцевого самоврядування щодо спільного фінансування установ і закладів, які надають соціальні послуги, запропоновано також модель центру надання соціальних послуг для новостворених об’єднаних територіальних громад.

У цьому році Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації заплановано проведення низки практичних семінарів, які допоможуть налагодити ефективну систему соціального обслуговування об’єднаних територіальних громад.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



П'ятниця, 02 Березня 2018 08:07 | Переглядів: 297

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]