Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Об’єднані територіальні громади вивчають алгоритм передачі земель у комунальну власність

У Запорізькому центрі розвитку місцевого самоврядування відбувся семінар «Управління землями ОТГ. Передача земель за межами населених пунктів з державної до комунальної власності», який зібрав понад 50 учасників – представників об’єднаних територіальних громад. У заході взяла участь керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

- Земля – це актуальне питання для об’єднаних територіальних громад. При цьому всі розуміють, що найефективнішим розпорядником землею є саме громади. На сьогодні зареєстровані й обговорюються законопроекти, які стосуються земельних ділянок, сподіваємось, що вони найближчим часом будуть прийняті. У січні уряд прийняв рішення щодо розпорядження землею поза межами населених пунктів громад. Тобто, процес уже розпочався. і важливо почути безпосередньо від тих людей, які розпоряджаються землею, запитання, визначити проблеми, обмінятися досвідом. Адже ніхто не знає краще цю тему, ніж ви, – зазначила посадовець.

На сьогодні право розпорядження землями в Україні отримали сім ОТГ, три з яких Запорізької області: Смирновська, Гірсівська та Приазовська.

Начальник управління Державного земельного кадастру ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області Олександр Назіров ознайомив слухачів з алгоритмом передачі земель поза межами населених пунктів із державної до комунальної власності, пояснив особливості процесу, необхідність співпраці Держгеокадастру, земельних відділів та громад.

Заступник начальника Головного територіального управління юстиції в Запорізькій області – начальник управління державної реєстраційної служби Сергій Нікітенко поінформував про проведення реєстраційних дій щодо земельних ділянок, реєстрацію прав на землю, надав інформацію щодо укладення та розірвання договорів оренди землі тощо.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Середа, 07 Березня 2018 07:32 | Переглядів: 298

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]